Συνήθειες ποτού στην Κίνα

Σχολές Καπάτου Συνήθειες ποτού στην Κίνα

Συνήθειες ποτού στην Κίνα και παράδοση

Οι συνήθειες ποτού στην Κίνα έχουν τη δικιά τους παράδοση. Ουσιαστικά, οι συνήθειες ποτού στην Κίνα και η κουλτούρα του στηρίζονται σε δυο έννοιες: «Jing Jiu» και «Gan Bei».

Συγκεκριμένα, όταν αναφερόμαστε στο «Jing Jiu», εννοούμε την πράξη, ή μάλλον την ιεροτελεστία του σερβιρίσματος του ποτού.

Οι Κινέζοι τρέφουν μεγάλο σεβασμό στις ιεραρχίες και στους οικογενειακούς δεσμούς. Στο οικογενειακό τραπέζι, ο πιο νέος πρέπει να σερβίρει και το ποτό και το φαγητό. Κατά τη διάρκεια του τσουγκρίσματος του κρασιού, ο νεώτερος εύχεται μακροζωία και υγεία. Επίσης, τσουγκρίζει με τον πιο ηλικιωμένο, με το κάτω μέρος του ποτηριού.

Συνήθειες ποτού στην Κίνα στο χώρο εργασίας

Ανάμεσα στις συνήθειες ποτού στην Κίνα είναι κι η ονομαζόμενη «Quan Jiu», μεταξύ συναδέλφων στο χώρο εργασίας. Ο απώτερος σκοπός είναι η σύσφιξη των εργασιακών, καθώς και των φιλικών σχέσεων μεταξύ τους.

Όσον αφορά στο «Gan Bei», στα κινεζικά σημαίνει «άσπρο πάτο». Είναι μια συνήθεια που συναντάται περισσότερο στα επαγγελματικά γεύματα, παρά στα οικογενειακά. Μάλιστα, εάν κάποιος δεν το τηρήσει, θεωρείται σημαντική έλλειψη σεβασμού. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι διαδεδομένο κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές άσπρων ποτών στην Κίνα. Αξίζει να αναφέρουμε το Màotai, ένα ποτό που προσφέρεται στους επισήμους του κινεζικού κράτους, αλλά και στις συναντήσεις τους με ομολόγους τους άλλων κρατών. Ακόμα, το Jiànnànchùn, θεωρείται ένα από τα καλύτερα ποτά της Κίνας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.