La Natività di Gesù

Η γέννηση του Χριστού La Natività di Gesù είναι μια τοιχογραφία (200Χ185 εκατ.)του διάσημου Ιταλού ζωγράφου Giotto. Χρονολογείται γύρω στο 1303-1305 και βρίσκεται στη Cappella degli Scrovegni στη Padova. 

Ο τραπεζίτης Enrico Scrovegni κάλεσε τον ζωγράφο Giotto και του ανέθεσε να ζωγραφίσει όλο το παρεκκλήσι Scrovegni προς τιμή της μνήμης του πατέρα του Reginaldo. 

Εργάστηκε 855 μέρες για να ολοκληρώσει τις τοιχογραφίες του μεταξύ των οποίων ξεχώρισε ή Natività di Gesù που είναι ένα από τα πιο φημισμένα και ωραιότερα έργα που έχουν φτιαχτεί ποτέ.

Η εικόνα της Παναγίας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Συγκεκριμένα, η Παναγία φοράει έναν μανδύα μπλε λάπις λάζουλι (μπλε αζούρ), χρώμα που συμβολίζει τη Θεία Χάρη. Κάθεται σε ένα declivio (ξυλοκρέβατο) κοιτάζοντας με ιδιαίτερη τρυφερότητα και γαλήνη τον Ιησού. Η έκφραση της είναι μαγεμένη και ονειρική.

Ο Ιωσήφ απεικονίζεται αδρανής, να κοιμάται και να ονειρεύεται γεγονός που τονίζει τη μη συμμετοχή του στη σύλληψη και στη γέννηση του Ιησού. Η παρουσία των ζώων, των αγγέλων και των μάγων ολοκληρώνει αυτή την υπέροχη τοιχογραφία.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.