Προετοιμασία για εξετάσεις ιταλικών Plida

exetaseis plida

Αν αγαπάτε την ιταλική γλώσσα και επιθυμείτε να αποκτήσετε πιστοποίηση για τις γνώσεις σας, το πτυχίο Plida είναι η ιδανική λύση για εσάς. Είτε στοχεύετε σε μια πιστοποίηση που θα αυξήσει τις δυνατότητες σας στην αγορά εργασίας, είτε σκοπεύετε να εισαχθείτε σε ένα Ιταλικό Πανεπιστήμιο, οι Σχολές Καπάτου είναι η καλύτερη επιλογή για επιτυχία στις εξετάσεις Plida.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις, από τα διάφορα επίπεδα μέχρι την προετοιμασία και τα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν την πιστοποίηση Plida.

Πτυχία PLIDA

Οι πιστοποιήσεις γλωσσών έχουν τη δυνατότητα να σαν ανοίξουν ευκαιρίες στην εκπαίδευση, την εργασία και την καθημερινότητά σας. Το PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri), αποτελεί μια σημαντική πιστοποίηση για όσους επιθυμούν να αποδείξουν την επάρκειά τους στην γνώση της ιταλικής γλώσσας.

Η πιστοποίηση PLIDA, εκδίδεται από την Dante Alighieri Society και έχει αναγνωριστεί επισήμως από την Ιταλία αλλά και από τον ΑΣΕΠ. Αυτή η αναγνώριση ισχυροποιεί την αξία του διπλώματος στην εκπαίδευση και την εργασία.

Η Società Dante Alighieri είναι ένα ιταλικό πολιτιστικό ίδρυμα που στοχεύει στην προστασία και τη διάδοση της ιταλικής γλώσσας και πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Είναι μέρος των Εθνικών Πολιτιστικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC).

Τα πτυχία ιταλικών PLIDA αποτελούν ένα διαβατήριο για τη μακροχρόνια διαμονή στην Ιταλία. Σύμφωνα με το ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών, όσοι επιθυμούν μακροχρόνια διαμονή στη χώρα πρέπει να αποδείξουν επάρκεια στην ιταλική γλώσσα. Το πιστοποιητικό A2 PLIDA να αποτελεί απαλλαγή από τη διαδικασία επάρκειας.

Για τους φοιτητές, το πτυχίο γλωσσομάθειας PLIDA ανοίγει την πόρτα των ιταλικών πανεπιστημίων, καθώς με την κατοχή πιστοποιητικού επιπέδου Β2 ή Γ1, απαλλάσσονται από τυχόν εξετάσεις ιταλικής γλώσσας που ίσως απαιτούνται για εγγραφή.

Οι εξετάσεις διοργανώνονται από την Dante Alighieri Society, με την ακαδημαϊκή έγκριση από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης. Η εξεταστική διαδικασία βασίζεται στις αρχές της επικοινωνιακής προσέγγισης, αξιολογώντας την κατανόηση προφορικού λόγου, την κατανόηση γραπτού λόγου, την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου. Η διάρκεια της εξέτασης κυμαίνεται από 100 έως 190 λεπτά, ανάλογα με το επίπεδο.

Το PLIDA προσφέρει τεστ για έξι διαφορετικά επίπεδα, από το A1 έως το C2, αξιολογόντας την ικανότητα των υποψηφίων σε διάφορες ενότητες, από την απλή επικοινωνία σε καθημερινές συνθήκες έως την υψηλού επιπέδου γλωσσική ικανότητα που απαιτείται για διδασκαλία ή επαγγελματική χρήση σε περίπλοκα περιβάλλοντα.

Σε κάθε επίπεδο, οι υποψήφιοι αξιολογούνται με βάση μια βαθμολογική κλίμακα 30 βαθμών. Για να περάσει την εξέταση ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 18 βαθμούς σε κάθε τομέα εξέτασης: ακρόαση, ανάγνωση, γραφή και ομιλία στα ιταλικά. Η συνολική βαθμολογία του δηλαδή θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 72 στα 120.

Ένας υποψήφιος που πετύχει σε τουλάχιστον τρεις από τους τέσσερις τομείς λαμβάνει πίστωση στους τομείς που πέρασε και αυτές οι τρεις μονάδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επόμενη προσπάθεια του.

Γιατί να επιλέξω Σχολές Καπάτου για προετοιμασία για εξετάσεις ιταλικών Plida

Ποιότητα Διδασκαλίας και Εμπειρία

Οι Σχολές Καπάτου διακρίνονται για την μακροχρόνια εμπειρία τους στη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Από το 1983, η Σχολή έχει καθιερωθεί ως ο αξιόπιστος φορέας στην εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας, προσφέροντας ένα περιβάλλον που συνδυάζει την κουλτούρα της Ιταλίας με την ακαδημαϊκή αριστεία.

Προσαρμοσμένα Μαθήματα Ιταλικών για Κάθε Ανάγκη

Στις Σχολές Καπάτου, τα προγράμματα σπουδών διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σπουδαστή. Είτε πρόκειται για την ενίσχυση του βιογραφικού, τη μετακίνηση σε Ιταλικά πανεπιστήμια, είτε απλά για την αγάπη προς την ιταλική γλώσσα, η Σχολή προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία για κάθε σκοπό.

Προσωποποιημένη Εκπαίδευση

Με ολιγομελή τμήματα και την επιλογή μεταξύ δια ζώσης και e-learning μαθημάτων, οι Σχολές Καπάτου εξασφαλίζουν ότι κάθε σπουδαστής θα λάβει την προσοχή που χρειάζεται για να επιτύχει τους στόχους του.

Επιτυχία στις Εξετάσεις Πτυχίου Plida

Οι σπουδαστές των Σχολών Καπάτου έχουν σημειώσει υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις Plida. Αυτό αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των μεθόδων διδασκαλίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού υλικού.

Ιδιαίτερα Μαθήματα για Εξατομικευμένη Μάθηση Ξένης Γλώσσας

Για εκείνους που προτιμούν πιο εξατομικευμένη προσέγγιση, οι Σχολές Καπάτου προσφέρουν ιδιαίτερα μαθήματα. Αυτά τα μαθήματα είναι διαθέσιμα είτε δια ζώσης είτε online, εξασφαλίζοντας την ευελιξία και την προσβασιμότητα για όλους.

Ενσωμάτωση στην Ιταλική Κουλτούρα

Με την χρήση των βιβλίων των Εκδόσεων Primus, οι σπουδαστές των Σχολών Καπάτου ζουν την ιταλική πραγματικότητα μέσα από την εκμάθηση της γλώσσας. Αυτό τους επιτρέπει να γίνονται μέρος της γοητευτικής ιταλικής κουλτούρας.

 

Oι Σχολές Καπάτου αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους επιδιώκουν την επιτυχία στις εξετάσεις Plida. Συνδιάζοντας την πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία ξένων γλωσσών και βαθιά γνώση της ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας, οι Σχολές Καπάτου προσφέρουν όλα τα εφόδια για την επιτυχία σας στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.