Vespa World Days 2024

Είστε έτοιμοι για μια αξέχαστη εμπειρία στην πιο συναρπαστική γιορτή των Vespa παγκοσμίως;

Για πρώτη φορά στην ιστορία, στην πόλη Pontedera, μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Τοσκάνης,  θα λάβει χώρα μεταξύ 18-21 Απριλίου η μεγάλη γιορτή των Vespa World Days 2024. Συγκεκριμένα, μέλη από τις Λέσχες Vespa, από 55 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα συναντηθούν στην πόλη που το 1946 γεννήθηκε και κατασκευάστηκε η πρώτη Vespa.

Χιλιάδες μέλη από τις Λέσχες Vespa από την Ευρώπη, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία κ.ά., θα δώσουν το παρόν στη μεγάλη αυτή γιορτή, με σημαντικότερο γεγονός την παρέλαση 8.000 Vespa το Σάββατο 20 Απριλίου.

Αυτή η εκδήλωση θα είναι πραγματικά μοναδική, καθώς θα γιορτάσει τα 140 χρόνια από την ίδρυση της Piaggio το 1884 και τα 100 χρόνια του ιστορικού εργοστασίου της στην Pontedera!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις με επίκεντρο το Vespa Village στην Piazza del Mercato, όπου εκτός των άλλων θα υπάρχει το επίσημο περίπτερο της Vespa. Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των νικητών της Vespa Trophy, θα προβληθούν ταινίες με σχετικό θέμα και από εκεί θα ξεκινήσει το Vespa Rally.

Επίσης από την Pontedera, το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου, θα ξεκινήσει μια  μεγάλη παρέλαση, κατά την οποία χιλιάδες λάτρεις της Vespa θα παρελάσουν, καβαλώντας Βέσπες διαφόρων χρονολογιών, γεμίζοντας τους δρόμους με χρώματα!

Έχετε όμως αναρωτηθεί ποια είναι η ιστορία της Vespa και τι σημαίνει;

Η Vespa δημιουργήθηκε από τον Enrico Piaggio ως ένα μέσο μεταφοράς που να είναι οικονομικό, λειτουργικό και πρακτικό για τη μετακίνηση των ανθρώπων στις πόλεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το όνομα “Vespa”, που στα ιταλικά σημαίνει “σφήκα”, προήλθε από την παρατήρηση του ήχου του μοτέρ της Vespa. Ο Enrico Piaggio μόλις άκουσε τον ήχο σκέφτηκε αμέσως το βουητό της σφήκας κι έτσι έδωσε το όνομα “Vespa” σε αυτό τη θρυλικό όχημα.

Η παρουσίαση της πρώτης Vespa πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου 1946, στο Club de Golf της Ρώμης, σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της μηχανοκίνησης. Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, η Vespa έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και εμβληματικά οχήματα παγκοσμίως, παραμένοντας σύμβολο του ιταλικού στυλ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την ταινία για  την ιστορία του Enrico Piaggio και της Vespa:

Enrico Piaggio : THE ITALIAN DREAM
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.