Ένας αληθινός Ιταλός

Σχολές Καπάτου Ένας αληθινός Ιταλός

Οι Ιταλοί τραγουδοποιοί  (cantautori italiani) διέδωσαν την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα ανά τον κόσμο διαμέσου των τραγουδιών και της μουσικής τους.

Ένας τέτοιος τραγουδοποιός είναι και ο Toto Cutugno. Γεννήθηκε στο ιταλικό νησί της Σικελίας.

Για βιοποριστικούς λόγους, η οικογένειά του μετακομίζει και εγκαθίσταται στη βόρεια Ιταλία στην πόλη La Spezia.

Ο πατέρας του έπαιζε τρομπέτα (tromba) και τον έκανε να αγαπήσει τη μουσική.

Μετράει 15 συμμετοχές στο Festival di Sanremo και μία νίκη το έτος 1980.

Γράφει τραγούδια που ερμηνεύει ο ίδιος ή τα δίνει να τα πουν άλλοι Ιταλοί τραγουδιστές, όπως για παράδειγμα ο διάσημος τραγουδιστής Andriano Celentano.

Το 1983 έγραψε και ερμήνευσε το ιταλικό τραγούδι «un italiano vero» (ένας αληθινός Ιταλός).

Τραγουδήθηκε σε πολλές γλώσσες ανά τον κόσμο· στα ρώσικα, στα κινέζικα, στα πορτογαλικά κ.α.

Επίσης, κάποτε το τραγούδι αυτό το έπαιξαν κατά λάθος στη θέση του εθνικού ύμνου της Ιταλίας (l’inno di mameli).

Η έμπνευση του τραγουδιού

Σύμφωνα με μαρτυρίες του ίδιου του Ιταλού τραγουδοποιού, κατά τη διάρκεια μιας ραδιοτηλεοπτικής εκπομπής («Che Tempo Che Fa») στη RAI 1, ανέφερε κάτω από ποιες συνθήκες έγραψε αυτό το τραγούδι.

Συγκεκριμένα, ήταν στον Καναδά σε τουρνουά μαζί με την ορχήστρα του. Κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης και τρώγοντας, ζήτησε την κιθάρα από κάποιο μέλος της ορχήστρας. Έτσι λοιπόν, πιάνοντας την κιθάρα και αρχίζοντας να παίζει του ήρθαν στα χείλη οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού:

Αφήστε με να τραγουδήσω

Με την κιθάρα στο χέρι

Αφήστε με να τραγουδήσω

Είμαι ένας αληθινός Ιταλός

Το τραγούδι αυτό το πρότεινε στον Andriano Celentano, ο οποίος αρνήθηκε να το ερμηνεύσει, λέγοντας ότι ο κόσμος ξέρει πολύ καλά πως αυτός είναι ένας αληθινός Ιταλός.

Έτσι λοιπόν το τραγούδησε ο ίδιος ο Toto Cutugno κάνοντάς το μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής στο Bel Paese (Ιταλία) και όχι μόνο.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε με επιτυχία την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα από το 1983. Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα που ξεκινούν άμεσα καλώντας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=syc78JzHGTs

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.