Ανάλυση ειδικού μαθήματος ισπανικών

Σχολές Καπάτου Ανάλυση ειδικού μαθήματος ισπανικών

Ανάλυση ειδικού μαθήματος ισπανικών στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020

Η ανάλυση ειδικού μαθήματος ισπανικών που πραγματοποιήθηκε είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου. Στις 8/7/2020 πραγματοποιήθηκε η εξέταση σε πανελλαδικό επίπεδο του ειδικού μαθήματος της ισπανικής γλώσσας. Η δομή της εξέτασης ήταν η ακόλουθη:

Το κείμενο για την Κατανόηση του Γραπτού Λόγου αφορούσε σε ένα βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Μαδρίτης που πουλάει τα βιβλία του χωρίς χρηματικό αντίτιμο. Οι υποψήφιοι έπρεπε να απαντήσουν 3 ερωτήσεις ανάπτυξης και 6 πολλαπλής επιλογής. Οι απαντήσεις ανάπτυξης δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 20 λέξεις.

Η δοκιμασία της Γλωσσικής Επίγνωσης περιλάμβανε τη γνωστή άσκηση λεξιλογικού περιεχομένου.  Σε αυτήν ο υποψήφιος καλείται να συμπληρώσει σε ένα κείμενο 5 κενά με 5 από 6 ουσιαστικά που του δίδονται σε έναν πίνακα (Β1). Ακόμη, την άσκηση με τη συμπλήρωση 5 ρημάτων στο σωστό χρόνο επιλέγοντας το σωστό τύπο από έναν πίνακα με 6 ρήματα (Β2). Τέλος, το σύντομο κείμενο που πρέπει να μπει σε σειρά (Β3). Τα γραμματικά φαινόμενα που προτιμήθηκαν φέτος ήταν τα εξής: Pretérito Imperfecto, Pretérito Indefinido, Presente.

Ανάλυση ειδικού μαθήματος ισπανικών το τελευταίο θέμα (Β3)

Η σύντομη ιστορία που οι υποψήφιοι έπρεπε να βάλουν σε σειρά είχε ως θέμα το ταξίδι στο αεροπλάνο με τα παιδιά.

To θέμα της Παραγωγής Γραπτού Λόγου ήταν η σύνταξη ενός ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) σε έναν φίλο ή φίλη.  Σε αυτό ο υποψήφιος προτείνει και εκφράζει τη γνώμη του για μέρη κατάλληλα για διακοπές στην Ελλάδα. Οι υποψήφιοι υπογράφουν ως Mario ή Maria. Αριθμός λέξεων 180 – 200.

Τα θέματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στην ισπανική γλώσσα χαρακτηρίζονται πολύ βατά.

Ο εκπαιδευτικός όμιλος ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΠΑΤΟΥ, πρωτοπόρος στη διάδοση της ιταλικής και ισπανικής γλώσσας και κουλτούρας στην Ελλάδα, εύχεται από καρδιάς στους υποψήφιους “Buena suerte!”

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramática de la lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.