Ανάλυση ειδικού μαθήματος ιταλικών

Σχολές Καπάτου Ανάλυση ειδικού μαθήματος ιταλικών

Ανάλυση ειδικού μαθήματος ιταλικών στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020

Η ανάλυση ειδικού μαθήματος ιταλικών που πραγματοποιήθηκε είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου. Στις 4/7/2020 πραγματοποιήθηκε η εξέταση σε πανελλαδικό επίπεδο του ειδικού μαθήματος της ιταλικής γλώσσας. Η δομή του διαγωνίσματος ήταν η εξής:

Το κείμενο για την Κατανόηση του Γραπτού Λόγου επικεντρώνονταν στις θετικές επιπτώσεις που έχουμε στην υγεία μας όταν φιλοξενούμε ένα κατοικίδιο ζωάκι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μια γάτα. Οι υποψήφιοι έπρεπε να απαντήσουν 4 ερωτήσεις ανάπτυξης και 6 πολλαπλής επιλογής. Οι απαντήσεις ανάπτυξης δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 30 λέξεις.

Η δοκιμασία της Γλωσσικής Επίγνωσης περιελάμβανε τη γνωστή άσκηση λεξιλογικού περιεχομένου (Β1). Ακόμη, την άσκηση με τη συμπλήρωση των ρημάτων στο σωστό χρόνο (Β2) και, τέλος, το σύντομο κείμενο που πρέπει να μπει σε σειρά (Β3). Τα λεξιλογικά και γραμματικά φαινόμενα που προτιμήθηκαν φέτος ήταν τα εξής:

B1

  1. nome
  2. aggettivo
  3. avverbio
  4. congiunzione
  5. dimostrativo – relativo

B2

  1. Imperfetto
  2. Futuro Semplice
  3. Verbi riflessivi
  4. Presente Congiuntivo
  5. Passato Prossimo

Ανάλυση ειδικού μαθήματος ιταλικών το τελευταίο θέμα (Β3)

Η σύντομη ιστορία που οι υποψήφιοι έπρεπε να βάλουν σε σειρά, αφορά στη γιορτή των παππούδων.

To θέμα της Παραγωγής Γραπτού Λόγου ήταν η σύνταξη ενός ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail). Έπρεπε να απευθύνεται σε ένα φίλο ή φίλη μας, ως προς τα οφέλη του ποδηλάτου στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Οι υποψήφιοι υπογράφουν ως Franco ή Franca. Αριθμός λέξεων 180 – 200.

Τα θέματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιταλική Γλώσσα χαρακτηρίζονται βατά.

Ο εκπαιδευτικός όμιλος ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΠΑΤΟΥ, πρωτοπόρος στη διάδοση της Ιταλικής Γλώσσας και Κουλτούρας στην Ελλάδα, εύχεται από καρδιάς στους υποψήφιους ένα τεράστιο “In bocca al lupo!!”

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.