Η διάδοση της ιταλικής γλώσσας

Σχολές Καπάτου Η διάδοση της ιταλικής γλώσσας

Η διάδοση της ιταλικής γλώσσας παρουσιάζει κάποια σχετική άνοδο σε κάποιες συγκεκριμένες χώρες.

Σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, παρατηρούμε ότι η καρδιά των Γάλλων χτυπά στο άκουσμα λέξεων όπως amore, ciao bella.

Οι Γάλλοι θεωρούν την ιταλική, τη γλώσσα της αγάπης (la lingua d’amore).

Στη γερμανική κοινωνία, οι Γερμανοί φοιτητές και όχι μόνο, μαθαίνουν τα ιταλικά στα ανοιχτά πανεπιστήμια της χώρας. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι τα δίδακτρα είναι αρκετά οικονομικά.

Στη χώρα μας, συνεχίζει να υπάρχει η αγάπη για την ιταλική γλώσσα, καθώς και το ενδιαφέρον για σπουδές στα ιταλικά πανεπιστήμια.

Στην Αμερική και την Αυστραλία παρουσιάζεται αύξηση της επιθυμίας για την εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας για τους παρακάτω λόγους.

Στην Αμερική υπάρχουν πάνω από 500 τμήματα εκμάθησης των ιταλικών σε 50 πολιτείες. Συγκεκριμένα, σε πόλεις όπως Boston, New York, Philadelphia, Washington.

Στην Αυστραλία, η ιταλική γλώσσα διδάσκεται στα σχολεία κατόπιν της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών.

Βέβαια, αυτή η προώθηση της γλώσσας οφείλεται στο γεγονός της μετανάστευσης.

Τον περασμένο αιώνα, υπήρξε μεγάλο μεταναστευτικό κύμα Ιταλών προς τις πόλεις της Αυστραλίας, σε αναζήτηση εργασίας.

Παλιότερα, υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ιταλική γλώσσα. Οι Ιταλοί γονείς επέμεναν να μάθουν τα παιδιά τους να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα, αλλά με το πέρασμα των χρόνων, λιγόστεψε το ενδιαφέρον.

Επισημαίνεται ότι η ιταλική γλώσσα έχει επηρεαστεί από την αγγλική και ο τρόπος διδασκαλίας είναι πιο χαλαρός και απλός.

Η μακρινή Κίνα αποτελεί μια πρόκληση, γιατί η εκμάθηση της ιταλικής είναι ακόμα στα σπάργανα. Η χώρα έχει τεράστιο πληθυσμό.

Υπάρχουν περίπου 3000 Κινέζοι φοιτητές σε 30 περίπου πανεπιστήμια, τα οποία προσφέρουν την εκμάθηση της ιταλικής.

Έτσι πολλοί Κινέζοι στην Ιταλία πηγαίνουν για να μάθουν τη γλώσσα στα πανεπιστήμια. Στο Università per Stranieri di Perugia και στο Università per Stranieri di Siena, κατόπιν διακρατικών συμφωνιών.

Στην Αργεντινή, παλιά υπήρχε μεγάλη άνθηση της ιταλικής γλώσσας. Ένας από τους λόγους είναι και το μεταναστευτικό.

Με το πέρασμα των χρόνων άρχισε να σπάει ο δεσμός με την πατρίδα Ιταλία και, κατά συνέπεια και το ενδιαφέρον για τα ιταλικά.

Στη Βραζιλία υπάρχει ενδιαφέρον, μετά τη διακρατική συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Βραζιλίας.

Στις Σχολές Καπάτου σας ταξιδεύουμε στη μαγεία της ιταλικής γλώσσας. Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα τμήματα που ξεκινούν, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.