Η επαρχία Henan

Η επαρχία Henan (河南)

Η επαρχία Henan(河南) της Κίνας είναι ο τόπος από τον οποίο προήλθαν ο κινέζικος πολιτισμός και οι πολεμικές τέχνες. Έχει σχεδόν εκατό εκατομμύρια κατοίκους. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι κάτοικοι είναι αγρότες, η επαρχία Henan  είναι από τις φτωχότερες της Κίνας.  Είναι  η περιοχή από την οποία προήλθε ο κινεζικός πολιτισμός. Πράγματι, ήταν το πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Κίνας μέχρι την παρακμή της δυναστείας των Song, πριν από χίλια χρόνια. Αν και ο τίτλος της “Αρχαίας κινεζικής πρωτεύουσας” ανήκει στη Xi’an , οι μισές από τις αρχαίες κινεζικές πρωτεύουσες βρίσκονται στη Henan (Kaifeng, Luoyang, Anyang και Zhengzhou).

Η πολιτιστική κληρονομιά

Η  Henan είναι o αγαπημένος προορισμός πολλών Κινέζων τουριστών, αλλά αγνοείται σχεδόν από όλους τους ξένους.  Όντας ο τόπος όπου αναπτύχθηκε ο κινεζικός πολιτισμός, στην Henan υπάρχουν πολλά μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος. Μετά το Πεκίνο, είναι η περιοχή με τις πιο πολλές τοποθεσίες που έχουν κηρυχθεί Παγκόσμια Κληρονομιά από την UNESCO . Επίσης στην Henan υπάρχουν πολλά φυσικά πάρκα ανεκτίμητης ομορφιάς. Σ’ αυτό το μέρος γεννήθηκε ο Tai Chi Chuan (太极拳) και χτίστηκε ο περίφημος ναός Shaolin.  Γι’ αυτό τον λόγο θεωρείται και ο τόπος από τον οποίο προήλθαν οι πολεμικές τέχνες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.