Η ιταλική πόλη της Τεργέστης

Η ιταλική πόλη της Τεργέστης είναι αυτή που συναντούμε στις βόρειες ακτές της Αδριατικής Θάλασσας. Στα ιταλικά είναι γνωστή με τον όρο Trieste.

Η Τεργέστη είναι μία σημαντική σελίδα στην ιστορία της ιταλικής χερσονήσου. Βρίσκεται πολύ κοντά στα βορειοανατολικά της Ιταλίας, πολύ κοντά στα σύνορα με το κράτος της Σλοβενίας.

H ιταλική πόλη της Τεργέστης είναι ένα από τα διασημότερα λιμάνια της Ιταλίας.

Αποτελεί την πύλη της Κεντρικής Ευρώπης προς την Αδριατική, όπως και το σημείο επαφής της Ιταλίας με τον βαλκανικό χώρο. Είναι η ιταλική πρωτεύουσα του νομού Friuli – Venezia Giulia και έχει πληθυσμό 204.878.

Οι απαρχές της Τεργέστης χάνονται στο μακρύ παρελθόν. Η πόλη κτίστηκε από τους Ρωμαίους και στη διάρκεια των αιώνων αποτέλεσε σημαντικό οικονομικό κέντρο της περιοχής.

Ωστόσο, η ακμή της Τεργέστης σημειώνεται κατά τον 18ο αιώνα όταν η ευρύτερη περιοχή πέρασε στον έλεγχο της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας.

Εκείνη την περίοδο η Τεργέστη έγινε το αντίπαλο δέος της ιταλικής πόλης Βενετίας. Το εμπόριο και η οικονομία γνώρισαν τεράστια ανάπτυξη.

Η Τεργέστη είναι μία ακόμη ιταλική πόλη που συνδέεται στενά με την ιστορία της χώρας μας. Υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα του απόδημου ελληνισμού.

Η οικονομική ευμάρεια της πόλης είχε ως συνέπεια να γίνει πόλος έλξης για τους Έλληνες των τουρκοκρατούμενων περιοχών.

Πράγματι, στην πόλη εγκαθίσταται ένας σημαντικός αριθμός συμπατριωτών μας, οι οποίοι πλούτισαν από το εμπόριο με το Levante.

Στην ιταλική πόλη της Τεργέστης συνελήφθη o Ρήγας Φεραίος από την αυστριακή αστυνομία.

Η πόλη εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα επιβλητικά κτίρια της που φέρουν τη σφραγίδα του ιταλικού πολιτισμού. Χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής είναι το εικονιζόμενο Università di Trieste, κι ένα από τα πιο αξιόλογα πανεπιστήμια της πόλης.

Σε αυτήν την ιταλική πόλη υπάρχουν αξιόλογα πανεπιστήμια (ΑΕΙ). Σε αυτά φοιτούν πολλοί Ιταλοί καθώς και διάφοροι ξένοι σπουδαστές, όπως κι από τη δική μας χώρα, την Ελλάδα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983 διδάσκουμε  τα ιταλικά και προετοιμάζουμε τους υποψήφιους φοιτητές για τα ιταλικά πανεπιστήμια.

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας, στην οδό Ομήρου 13 και στα τηλέφωνα 210 38 03 355, 210 38 46 146.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.