Η ιταλική πόλη της Φλωρεντίας

Σχολές Καπάτου Η ιταλική πόλη της Φλωρεντίας

Η ιταλική πόλη της Φλωρεντίας (Firenze) είναι η πρωτεύουσα του νομού της Τοσκάνης (La Toscana).

Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και επηρέασε όσο καμία άλλη πόλη την ιστορία και τον πολιτισμό της Δύσης.

Οι Ρωμαίοι την ονόμασαν Florentia, δηλαδή ανθηρή. Αναδείχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά κέντρα της ιταλικής χερσονήσου κατά την περίοδο του Μεσαίωνα (Medioevo).

Η ιταλική πόλη της Φλωρεντίας είναι χωρίς αμφιβολία το λίκνο της Αναγέννησης (Rinascimeto).

Στην πόλη αυτή γεννήθηκαν και άκμασαν οι τέχνες και τα γράμματα του αναγεννησιακού πολιτισμού (lettere e arti rinascimentali).

Άλλωστε, δεν ήταν τυχαίος ο χαρακτηρισμός “Νέα Αθήνα” που χρησιμοποιούσαν οι Ουμανιστές (Umanisti) όταν αναφέρονταν στη Φλωρεντία. Ήθελαν να τη διαχωρίσουν από τη ‘Νέα Σπάρτη” που ήταν η Βενετία (Venezia).

Η πόλη έχει μια πανοραμική θέα από ψηλά σε ύψος 104 μέτρων από την Piazza Michelangelo. Από εκεί ο καθένας μπορεί να θαυμάσει τη μαγευτική θέα της Φλωρεντίας η οποία η εκτείνεται και στις δυο όχθες του ποταμού Άρνου (il fiume Arno).

Οι γέφυρες του Άρνου είναι πολλές, όμως η πιο φημισμένη, και βασικά η πιο παλιά, είναι το Ponte Vecchio δηλαδή η Παλιά Γέφυρα.

Πρόκειται για μια σκεπαστή γέφυρα με τρεις αψίδες και διπλή σειρά από καταστήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως εκθετήρια οι χρυσοχόοι και οι κοσμηματοπώλεις κατά τον 16ο αιώνα.

Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει ο καθεδρικός ναός Il Duomo, η εκκλησία Santa Maria del Fiore (1294 – 1436).

Η εκκλησία φημίζεται για τον οχτάγωνο τρούλο του Filippo Bruneleschi. Μπροστά από αυτό το θαύμα της αρχιτεκτονικής βρίσκεται το Βαπτιστήριον του Αγίου Ιωάννη (il Battistero di San Giovanni) (11oς – 13ος αι.).

Το Βαπτιστήριον φημίζεται για τις τρεις μπρούτζινες πόρτες, έργα του Andrea Pisano και του Lorenzo Ghiberti.

Εξαιρετικής ζωντάνιας είναι η Πόρτα του Παραδείσου (Porta del Paradiso). Απαράμιλλης ομορφιάς είναι η Piazza della Signoria.

Η Φλωρεντία φημίζεται για τις σημαντικότερες συλλογές πινάκων του κόσμου με έργα του Giotto, του Botticelli και άλλων κορυφαίων ζωγράφων από τον 13ο έως τον 18ο αιώνα, που φιλοξενούνται στο πασίγνωστο μουσείο Uffizi.

Ταξίδι στην Τοσκάνη (Toscana) σημαίνει ταξίδι στο χρόνο, στον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε τις δομές της ιταλικής γραμματικής με επεξηγηματικό τρόπο και πολλά παραδείγματα.

Επίσης, μέσω επικοινωνιακών καταστάσεων εξασκείται η συνομιλία και έτσι οι μαθητές αποκτούν μια εκλεπτυσμένη προφορά.

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία των σχολών στο τηλέφωνο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.