Η πόλη του Urbino και η οικογένεια των Montefeltro I

Σχολές Καπάτου Η πόλη του Urbino και η οικογένεια των Montefeltro I

Η πόλη του Urbino βρίσκεται στον νομό Marche στην κεντρική Ιταλία. Είναι σε υψόμετρο 451 μ. πάνω στα Απέννινα όρη (gli Apennini).

H όμορφη αυτή ορεινή πόλη υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του αναγεννησιακού πολιτισμού. Άκμασε στην ιταλική χερσόνησο κατά τον 15ο και 16ο αιώνα, μαζί με άλλες ιταλικές πόλεις, όπως η Φλωρεντία (Firenze), η Ρώμη (Roma), η Φερράρα (Ferrara), η Βενετία (Venezia), η Μάντοβα (Mantova), κ.α.

Η άνθιση των τεχνών και των γραμμάτων στο Urbino συνδέεται με την διακυβέρνηση της πόλης από μια πολύ γνωστή ιταλική αριστοκρατική οικογένεια: τους Montefeltro.

Οι Montefeltro ήταν ένας ισχυρός ιταλικός φεουδαλικός οίκος (casata feudale). Έδρευε στην περιοχή του Urbino ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους.

Η οικογένεια αυτή δημιούργησε τη φήμη και τα πλούτη της χάρη στην τέχνη του πολέμου. Oι Montefeltro ήταν ικανότατοι κοντοτιέροι (condottieri). Ήταν, δηλαδή, αρχηγοί μισθοφορικών εταιρειών που προσέφεραν τις πολεμικές τους υπηρεσίες στις ιταλικές πόλεις – κράτη (città – stati) και ηγεμονίες (signorie o principati) του Ύστερου Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.

Ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας Δάντης (Dante Alighieri, 1265 – 1321) μνημονεύει στο αριστούργημα του Θεία Κωμωδία (Divina Commedia) δύο μέλη της διάσημης αυτής ιταλικής οικογένειας. Τον Guido [24ο άσμα της Κόλασης (Inferno)] και τον Buonconte [5ο άσμα του Καθαρτηρίου (Purgatorio)].

Η οικογένεια είχε χωριστεί αρχικά σε δύο κλάδους, λόγω της διαμάχης του Πάπα με τον Αυτοκράτορα. Από τις αρχές του 15ου αιώνα η οικογένεια θα αναλάβει επίσημα τη διακυβέρνηση της πόλης του Urbino.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα από το 1983.

Απευθυνόμαστε σε σπουδαστές, οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την ιταλική κουλτούρα και να εμβαθύνουν στον τρόπο ζωής των Ιταλών.

Στις σχολές μας αρχίζουν νέα τμήματα ιταλικής γλώσσας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Επίσης, λειτουργούν και τμήματα προετοιμασίας για πανεπιστήμια και διάφορες σχολές της Ιταλίας.

Σε αυτά τα τμήματα (ΑΕΙ Ιταλίας) διδάσκεται επιπλέον και η ειδική ορολογία, ανάλογα με τον τομέα επιλογής του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.

Ο υπεύθυνος σπουδών είναι πάντοτε στη διάθεσή σας για μια πλήρη ενημέρωση σχετικά με όλες τις δυνατότητες που παρέχονται.

Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα στο τηλέφωνο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.