Ο Ιταλός φωτογράφος paparazzo

Σχολές Καπάτου Ο Ιταλός φωτογράφος paparazzo

Ο Ιταλός φωτογράφος paparazzo, είναι ένας όρος που ακούγεται για πρώτη φορά στην ιταλική ταινία Dolce vita, που ζωντανεύει την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ‘60 στη Ρώμη.

Ο Ιταλός φωτογράφος paparazzo θεωρείται αυτός που φωτογραφίζει διάσημες προσωπικότητες σε δημόσιες και μη εμφανίσεις, ή ακόμα και σε στιγμές ιδιαίτερες κατά τη διάρκεια της προσωπικής τους ζωής.

Ο στόχος αυτών των φωτογράφων είναι η αποκόμιση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων, πουλώντας στα διάφορα μέσα επικοινωνίας τις τραβηγμένες φωτογραφίες.

Στην πλοκή του έργου Dolce vita παρουσιάζεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα ενός φωτογράφου.

Ερμηνευτής του ρόλου είναι ο Ιταλός Walter Santesso, ο οποίος φέρει το επίθετο Paparazzo. Έτσι καθιερώθηκε η ονομασία.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης παρουσίασε το χαρακτήρα του, αφού μελέτησε διάσημους Ιταλούς φωτογράφους εκείνης της εποχής.

Άλλοι αποδίδουν την ονομασία στο συγγραφέα Ennio Flaiano από την ιταλική περιοχή Abruzzo. Ο συγγραφέας περιγράφει στα έργα του τους φωτογράφους. Τους ταύτιζε και τους απέδιδε την ονομασία paparazzo.

Στη διάλεκτο του τόπου σήμαινε το άνοιγμα και το κλείσιμο του κλείστρου της φωτογραφικής μηχανής.

Ο βασιλιάς των paparazzi (il re dei paparazzi) ολόκληρης της ιταλικής χερσονήσου είναι ο διάσημος Ιταλός φωτογράφος Saverio Barillari (1945).

Ο γνωστός ως Rino, με καταγωγή από την Καλαβρία (Calabria), ο οποίος θεωρούσε τον εαυτό του έναν scattino, αυτός που τραβά τις πόζες. Σε συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος, έλεγε ότι  αισθανόταν ότι ήταν καλός δημοσιογράφος, ειδικός απεσταλμένος για φωτογράφιση.

Θεωρούσε ότι, οι τότε ηθοποιοί του κινηματογράφου ήταν ευγενείς και σωστοί επαγγελματίες. Με πολλούς Ιταλούς ή ξένους είχε πολύ καλές σχέσεις.

Φωτογράφισε σχεδόν όλους τους διάσημους ηθοποιούς της εποχής του ’70.

Μια φιλονικία με το διάσημο ηθοποιό Peter  O’ Toole στον πιο επώνυμο δρόμο της ιταλικής πρωτεύουσας, στη Via Veneto τον έκανε διάσημο.

Το 1963 ο ηθοποιός τον χτύπησε σοβαρά στο αυτί και ο πατέρας Barillari τον μήνυσε, γιατί ο γιος του ήταν ανήλικος τότε.

Από αυτό το γεγονός ο πατέρας του πήρε μεγάλη αποζημίωση και στον ηθοποιό στοίχησε η καριέρα του και 1.000.000 lire.

Φωτογράφησε διάσημους… τον Frank Sinatra πάνω στη Via Veneto στο café de Paris,τον Charles Aznavour in Via dei Condotti, τους ιταλούς ηθοποιούς Marcello Mastroianni και Sofia Loren.

Άρχισε από την ηλικία των 14 χρονών. Έγραψε την ιστορία της Ιταλίας των χρόνων ’60 μέχρι πρόσφατα. Έζησε την εποχή που ο ιταλικός κινηματογράφος ήταν στις δόξες του.

Κατά τη διάρκεια των 54 χρόνων του, και κυρίως στα νιάτα του, ήταν πολύ επιθετικός. Στην επαγγελματική του καριέρα ο Ιταλός φωτογράφος paparazzo πήγε στις Πρώτες Βοήθειες (Pronto Soccorso) 164 φορές. 11 πλευρά σπασμένα, 1 μαχαιριά, 76 φωτογραφικές μηχανές σπασμένες, 40 φλας κατεστραμμένα.

Πολλοί από αυτούς τους ηθοποιούς τον κερνούσαν  καφέ, άλλοι του έριχναν παγωτά, μαρμελάδα ή ό, τι άλλο στο πρόσωπο.

‘Ένας ιταλός φωτογράφος διάσημος σε όλο τον κόσμο ο οποίος σημάδεψε μια τόσο σημαντική εποχή .

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.