Το κινεζικό χωριό Huaxi

Σχολές Καπάτου Το κινεζικό χωριό Huaxi

Το κινεζικό χωριό Huaxi το πιο πλούσιο χωριό της Κίνας

Το κινεζικό χωριό Huaxi  είναι το πιο πλούσιο χωριό της Κίνας, αλλά κανένας κάτοικός του δεν είναι πραγματικά ελεύθερος.

Το κινεζικό χωριό Huaxi είναι ένα μικρό χωριό, που βρίσκεται στην κινέζικη επαρχία Jiangsu, η οποία θεωρείται ένα από τα πλουσιότερα μέρη της χώρας.

Πράγματι, διαθέτει εκτός από πολυτελή αυτοκίνητα και βίλες με πισίνα. Ένα στόλο είκοσι αεροπλάνων, που κοστίζουν 150 εκατομμύρια δολάρια και δύο ελικόπτερα. Πώς γίνεται όμως αυτό το χωριό να είναι τόσο πλούσιο;

Το κινεζικό χωριό Huaxi αποτελείται μόνο από 400 οικογένειες. Όλες οι οικογένειες είναι μέτοχοι μιας εταιρείας τη Jiangsu Huaxi Jituan Gonsi, που αποτελείται από άλλες 58 βιομηχανικές εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Οι πολίτες του Huaxi εργάζονται στις βιομηχανίες της πόλης, ζουν σε πανομοιότυπες  βίλες 400 τ.μ., με όλες τις ανέσεις, οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα και έχουν μισθό 1500$. Στο τέλος κάθε έτους κάθε πολίτης λαμβάνει μπόνους 10.000$ και μέρισμα 25.000$.

Το κινεζικό χωριό Huaxi και η άλλη όψη του

Μοιάζει με ένα ειδυλλιακό μέρος;  Δυστυχώς για τους πολίτες του Huaxi υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.

Στην πραγματικότητα, όλος αυτός ο πλούτος συνοδεύεται από μια σειρά περιορισμών. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα, κανείς δεν μπορεί να εγκαταλείψει τις βιομηχανίες ή να φύγει.

Τέλος, όσοι ζουν στο Huaxi δεν μπορούν να παντρευτούν κανέναν έξω από το χωριό. Όσοι παραβιάζουν αυτούς τους κανόνες απομακρύνονται και χάνουν ό,τι έχουν.

Το χωριό διοικείται τα τελευταία 50 χρόνια από τον Wu Ren Bao, επικεφαλής του τοπικού κομμουνιστικού κόμματος. Ήταν ο πρώτος που δημιούργησε τα εργοστάσια του χωριού και σχεδίασε το σύστημα, πάνω στο οποίο βασίζεται ο πλούτος του.

Για να παράγουν όλο και περισσότερο, οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε διακοπές σχεδόν ποτέ. Για αυτόν τον λόγο, ο Wu Ren Bao σκέφτηκε να φέρει τον υπόλοιπο κόσμο στο Huaxi, χτίζοντας μια Αψίδα του Θριάμβου, έναν Πύργο του Άιφελ και ένα Άγαλμα της Ελευθερίας.

Αυτή του η ενέργεια, όσο παράλογη κι αν φαίνεται, έχει αποφέρει έσοδα 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία 5 χρόνια.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.