Το μονοπάτι του Βασιλιά

Σχολές Καπάτου Το μονοπάτι του βασιλιά.

Το μονοπάτι του Βασιλιά το διασημότερο μονοπάτι του κόσμου

Το μονοπάτι του Βασιλιά, ή Kungsleden, όπως ονομάζεται στα Σουηδικά, είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά μονοπάτια, που αξίζει τον κόπο να διαβεί κανείς. Οφείλει την ονομασία του στο μονάρχη της Σουηδίας.

Η διαδρομή Kungsleden ξεκινά από την περιοχή Abisco, στο σουηδικό τμήμα της Λαπωνίας. Καταλήγει δε, στο χωριουδάκι Hemavan, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας. Βασικά, η διαδρομή αυτή σχεδιάστηκε από τον σουηδικό τουριστικό οργανισμό (Svenska Turistföreningen, ή S.T.F.), περίπου το 1900.

Το μονοπάτι του Βασιλιά καλύπτει μια απόσταση 450 χιλιομέτρων. Βασικά, απλώνεται κατά μήκος της οροσειράς στα σύνορα της Σουηδίας με τη Νορβηγία, με βουνοκορφές ύψους 2.000 μέτρων. Μάλιστα, εδώ μένουν οι Sami, οι απόγονοι του αρχαίου λαού της Σκανδιναβίας. Όμως, υπάρχει και μια εναλλακτική διαδρομή 150 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα, ξεκινά από το Abisco και καταλήγει στους πρόποδες του Kebnekaise, που είναι η υψηλότερη κορυφή της Σουηδίας.

Το μονοπάτι του Βασιλιά, μία ξεχωριστή διαδρομή που αξίζει τον κόπο να θαυμάσει κανείς από κοντά

Το μονοπάτι του Βασιλιά διασχίζει 4 εθνικά πάρκα : Abisco, Stora Sjöfallet, Sarek και Pieljekaise. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο πεζοπόρος μπορεί να συναντήσει βοσκούς που φυλάγουν κοπάδια ταράνδων. Το τοπίο στο μήκος του μονοπατιού εναλλάσσεται από τα βουνά της Λαπωνίας μέχρι τα πυκνά δάση με τις σημύδες. Επίσης, το μονοπάτι περνάει δίπλα από λίμνες με κρυστάλλινα νερά, μέσα από παραδοσιακά χωριουδάκια, καταπράσινα λιβάδια και ρυάκια.

Η ιδανική περίοδος είναι από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο, όταν δηλαδή η ημέρα διαρκεί περισσότερο. Η θερμοκρασία κυμαίνεται συνήθως από τους 15 έως τους 20 βαθμούς. Ωστόσο, την περίοδο αυτή, οι βροχές είναι αρκετά συχνές. Έτσι, ο περιηγητής πρέπει να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι για να διαβεί κάποιος το μονοπάτι του Βασιλιά, απαιτούνται περίπου 20 ημέρες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=sg5ZYf5IbVk

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.