Γαλάζιες σημαίες στην Ιταλία

Σχολές Καπάτου Γαλάζιες σημαίες στην Ιταλία

Οι γαλάζιες σημαίες στην Ιταλία και περιβάλλον

Οι γαλάζιες σημαίες στην Ιταλία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε χρόνο ο αριθμός των καθαρών ακτών της ιταλικής χερσονήσου μεγαλώνει. Ο κάθε δήμος φροντίζει το περιβάλλον και κατά συνέπεια την κληρονομιά του τόπου τους. Έτσι κάθε καλοκαίρι αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών στις ιταλικές ακτές.

Το 10% των ακτών που έχουν βραβευτεί σε παγκόσμιο επίπεδο με τη γαλάζια σημαία ανήκει στη Ιταλία σύμφωνα με τον οργανισμό FΕE (Foundation for Environment Education).

Οι γαλάζιες σημαίες στην Ιταλία κι η επιτυχία τους

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τις ιταλικές ακτές. Μιας και ικανοποιούν τα 32 κριτήρια που απαιτούνται για τη βράβευση των ακτών με γαλάζιες σημαίες. Ανάμεσα στα κριτήρια, είναι η ανακύκλωση και η σωστή διαχείριση των αποβλήτων, που αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, η γαλάζια σημαία δημιουργήθηκε στη Γαλλία το 1985 και τώρα περιλαμβάνει 48 χώρες παγκοσμίως στις λίστες της. Η επιτροπή, επιθεωρεί τις παραλίες κάθε χρόνο. Διεξάγει σθεναρές δοκιμές με σκληρά κριτήρια για να καθορίσει την ένταξή τους στον κατάλογο. Τα κριτήρια περιλαμβάνουν το ποσοστό καθαρότητας του νερού και της παραλίας, καθώς και την ποιότητα των υπηρεσιών για τους λουόμενους.

Γενικά, μπορεί κανείς να πει ότι οι γαλάζιες σημαίες σημαίνουν αλλαγή σκέψης, πρόοδο και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, η Liguria εξακολουθεί να έχει τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες, με 30 βραβευμένες παραλίες, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων συμμετοχών φέτος, ενώ ακολουθεί η Τοσκάνη με 19.

Η περιοχή της Campania έχει τώρα 18 και η Le Marche 15, η Σαρδηνία 14, ενώ η Puglia έχει κερδίσει 13 γαλάζιες σημαίες.

Ακόμη, η Calabria έχει κατακτήσει 11 σημαίες, ενώ παράλληλα φημίζεται για τις περιοχές φυσικού κάλους που διαθέτει.

Η περιοχή Lazio έχει αποκτήσει 9 σημαίες, ενώ η Vaneto 8. Πιο κάτω στην κατάταξη είναι η Romagna και η Σικελία, οι οποίες έχουν 7 γαλάζιες σημαίες.

Τέλος, η Basilicata έχει βραβευτεί με 5 γαλάζιες σημαίες, ενώ η Friuli Venezia Giulia με 2 και η Molise με 1.

Αναφορικά με τις λίμνες που έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία, αναφέρονται 17 τοποθεσίες από τις οποίες οι 10 ανήκουν στη περιοχή TrentinoAlto Adige.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://siviaggia.it/notizie/bandiere-blu-2019-quali-e-quante-sono-le-spiagge-piu-belle-italia-liguria-regina/230765/

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.