Γεύσεις ιταλικού παγωτού

Σχολές Καπάτου Γεύσεις ιταλικού παγωτού

Οι γεύσεις ιταλικού παγωτού θυμίζουν καλοκαίρι. Όλοι μας ξέρουμε το πόσο δροσιστικό είναι ένα παγωτό. Πόσες στιγμές χαράς μπορεί να μας δώσει τρώγοντάς το μαζί με την παρέα. Και πόσο μάλλον όταν το παγωτό είναι ιταλικό «gelato italiano».

Η ιστορία του παγωτού είναι πολύ παλιά. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η πρώτη προσπάθεια παραγωγής παγωτού έγινε πριν 2.000 χρόνια περίπου. Γυρίζοντας πίσω στην ιστορία βλέπουμε τους Κινέζους να ανακατεύουν το παραβρασμένο ρύζι με μέλι, γάλα και χιόνι.

Γύρω από το Μεγάλο Τείχος της κινεζικής πρωτεύουσας ξεπρόβαλαν τα πρώτα καροτσάκια που πουλούσαν παγωτό. Περίπου 100 χρόνια μετά ο Marco Polo, ο Ιταλός Βενετός εξερευνητής, αποφάσισε να φέρει στην ιταλική χερσόνησο, από τα ταξίδια του, γάλα με διάφορα παγωμένα φρούτα. Αυτή η πρόταση εκτιμήθηκε πάρα πολύ από τους Ιταλούς, και κατά την εποχή του Μεσαίωνα άρχισαν να παγώνουν και να καταψύχουν τους πρώτους χυμούς φρούτων «succhi di frutta».

Το 1686 ο Σικελός μάγειρας Francesco Procopio dei Contelli, από το Palermo, έφτιαξε το μείγμα του παγωτού που αρέσει σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους, αντικαθιστώντας το μέλι με τη ζάχαρη. Στο δικό του καφέ «Café Le Procope» στο Παρίσι, ένα στέκι διανοούμενων εκείνης της εποχής, έφτιαξε μία σειρά παγωτών και γρανίτες (παγωτό χωρίς γάλα). Ένας Σικελός από το Palermo πουλά sorbetti (δροσερή γρανίτα) σε ευγενείς παριζιάνους.

Η Ιταλία είναι το μοναδικό κράτος του κόσμου, όπου το χειροποίητο παγωτό (gelato artigianale) καλύπτει το 55% της αγοράς. Επειδή η κατανάλωση του παγωτού είναι πάρα πολύ μεγάλη οι πολύ καλά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες στην παραγωγή παγωτού φτιάχνουν φρέσκο παγωτό, κάθε μέρα, και πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Οι Ιταλοί έχουν καθημερινή, απογευματινή ή βραδινή, συνήθεια να τρώνε ένα χωνάκι (cono gelato) ή κυπελλάκι (coppetta gelato). Βέβαια, οι τουρίστες που επισκέπτονται τις πόλεις, όπως Φλωρεντία, Σιένα, Milano, δοκιμάζουν πάντα τις γεύσεις ιταλικού παγωτού. Γεύσεις όπως gelato al cioccolato που είναι ο βασιλιάς του παγωτού, zabaione, nocciola, pistacchio, gianduia, stracciatella, caramello croccante, zafferano, fior di pana, marron glacè, tiramisù, και τόσες άλλες ποικίλες γεύσεις.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι. Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες, για προγράμματα και ωράρια, καλέστε στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.