Ειδικό μάθημα ιταλικής γλώσσας

Αποτίμηση Πανελλαδικών εξετάσεων στο ειδικό της μάθημα Ιταλικής γλώσσας

Σήμερα, στις 2/7/2019 πραγματοποιήθηκε η εξέταση σε πανελλαδικό επίπεδο στο ειδικό μάθημα της Ιταλικής Γλώσσας. Η δομή του διαγωνίσματος ήταν η εξής:

Το κείμενο για την Κατανόηση του Γραπτού Λόγου επικεντρώνονταν στην ιστορία ενός παππού, του Domenico Di Bartolomeo που ξαναγύρισε στο σχολείο για να μορφωθεί, να περάσει δημιουργικά τον χρόνο του και για να μπορεί να διηγείται στα εγγόνια του ενδιαφέρουσες ιστορίες. Το σχολείο που πήγε απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε όλες τις κατηγορίες μαθητών. Οι συμμαθητές του ήταν φτωχοί μετανάστες, έφηβοι, εργαζόμενοι, αγρότες και άνθρωποι που θέλουν να δώσουν το κάτι παραπάνω στους άλλους και να μορφωθούν. Το κείμενο αφορά τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και τη δια βίου μάθηση. Οι υποψήφιοι έπρεπε να απαντήσουν 4 ερωτήσεις ανάπτυξης και 6 πολλαπλής επιλογής. Οι απαντήσεις ανάπτυξης δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 30 λέξεις.

Η δοκιμασία της Γλωσσικής Επίγνωσης

Η δοκιμασία της γλωσσικής επίγνωσης, περιλάμβανε τη γνωστή άσκηση λεξιολογικού περιεχομένου (Β1), την άσκηση με τη συμπλήρωση των ρημάτων στο σωστό χρόνο (Β2) και το σύντομο κείμενο που πρέπει να μπει σε σειρά (Β3). Τα λεξιολογικά και γραμματικά φαινόμενα που προτιμήθηκαν φέτος ήταν τα εξής:

B1

a.nomi

  1. aggettivi
  2. locuzioni preposizionali
  3. dimostrativi
  4. avverbi

B2

  1. Futuro anteriore
  2. Passato Prossimo
  3. Imperfetto
  4. Perifrasi stare + gerundio
  5. Imperativo diretto.

Η σύντομη ιστορία που οι υποψήφιοι έπρεπε να βάλουν σε σειρά (Β3) αφορά την επιλογή δυο νεαρών κοριτσιών, απόφοιτων της Φιλοσοφικής Σχολής, να γίνουν ξεναγοί.

To θέμα της Παραγωγής Γραπτού Λόγου ήταν η σύνταξη ενός ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) σε έναν Ιταλό φίλο ή Ιταλίδα φίλη μας με το εξής περιεχόμενο: Το σχολείο τώρα πια τελείωσε. Αντίο λύκειο! Οι υποψήφιοι καλούνται να αναπτύξουν στο πρώτο υποερώτημα τις ευχάριστες στιγμές της χρονιάς που πέρασε και στο δεύτερο τα σχέδια τους για το μέλλον. Υπογράφουν ως Mario ή Maria. Αριθμός λέξεων 180 – 200.

Τα θέματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιταλική Γλώσσα χαρακτηρίζονται βατά, ιδίως η Έκθεση.

Ο εκπαιδευτικός όμιλος ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΠΑΤΟΥ, πρωτοπόρος στη διάδοση της Ιταλικής Γλώσσας και Κουλτούρας στην Ελλάδα, εύχεται από καρδιάς στους υποψήφιους ένα τεράστιο In bocca al lupo!!

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani 2 – Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.