Εισαγωγικές εξετάσεις Ιατρικής στην Ιταλία

Σχολές Καπάτου Εισαγωγικές εξετάσεις Ιατρικής στην Ιταλία

Ο φόβος των ερωτήσεων λογικής

Για να απαντήσει κάποιος στις ερωτήσεις της λογικής απαιτήθηκε χρόνος για την λύση των προβλημάτων. Τα ζητούμενα στα μαθηματικά και στη φυσική ήταν «εύκολα». Η βιολογία ήθελε διάβασμα, ενώ οι ερωτήσεις της χημείας ήταν αρκετά δύσκολες. Σε ότι αφορά τις ερωτήσεις γενικών γνώσεων υπήρχε ένα κείμενο που περιελάμβανε ένα άρθρο από το ιταλικό σύνταγμα που αναφερόταν στη σχέση μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας, κι ένα άλλο κείμενο από το βιβλίο του Stephen Hawking «Από το Big Bang στις Μαύρες Τρύπες». Το τεστ των 60 ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (20 ερωτήσεις λογικής (1 ερώτηση στις 3!), 18 βιολογίας, 12 χημείας και μαθηματικών, 2 γενικών γνώσεων) έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε 100 λεπτά.

Οι Εισαγωγικές εξετάσεις Ιατρικής στην Ιταλία έλαβαν χώρα το πρωί της  Δευτέρας 4/9/2017. Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος 67000 φοιτητές (300 στο Μιλάνο, 2600 στην Κατάνια, 3160 στη Μπολόνια, 2000 στη Φλωρεντία, 6400 Νάπολη. Από αυτούς μόνο 1 στους 7 θα φορέσει τη λευκή ιατρική μπλούζα.

Οι συμμετέχοντες είχαν ηλικία από 17 μέχρι 70 ετών.

Οι πτυχιούχοι της Ιατρικής αποκτούν, συνήθως, πτυχίο σε ηλικία 27 ετών και χρειάζονται από 3 έως 7 χρόνια για την απόκτηση της ειδικότητας. Αμέσως μετά την απόκτηση και της ειδικότητας, εργάζονται.

Η συνεισφορά για τη συμμετοχή στο τεστ κυμαίνεται από 10 ευρώ (Μιλάνο) μέχρι 100 ευρώ (Νάπολη και Βερτσέλλι).

Ο κλειστός αριθμός εισακτέων στην Ιατρική επιφέρει και διαμαρτυρίες

 Το δίλημμα: καλύτερα να ρισκάρει κανείς μια λάθος απάντηση ή να αφήσει κενό;

Για την αξιολόγηση του τεστ υπάρχει ένα μέγιστο 90 βαθμών με τα εξής κριτήρια: 1,5 βαθμός για κάθε σωστή απάντηση, -0,4 για κάθε λάθος απάντηση και 0 βαθμούς για κάθε απάντηση που δεν δόθηκε.

Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας στη βαθμολόγηση, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η ανάπτυξη της κατάλληλης στρατηγικής.

Ποια πρέπει να είναι η βαθμολογία για να περάσει κανείς;

Εξαρτάται από τον βαθμό δυσκολίας του τεστ. Όσο πιο εύκολες οι ερωτήσεις τόσο πιο ψηλά ανεβαίνει ο πήχης.

Πάντως, με βάση τα δεδομένα των φετινών εξετάσεων, τα ποσοστά εισαγωγής μειώνονται από έναν στους 6 υποψήφιους πέρυσι σε έναν στους 7 τη φετινή χρονιά.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Οι ανώνυμες βαθμολογίες των τεστ ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα www.universitaly.it στις 19 Σεπτεμβρίου. Τα ονομαστικά αποτελέσματα στις 29 Σεπτεμβρίου και η επετηρίδα σε εθνικό επίπεδο στις 3 Οκτωβρίου.

Πηγή

Μπορείς να ενημερωθείς για τα παρακάτω θέματα, πατώντας στους αντίστοιχους συνδέσμους:

Οι ερωτήσεις γενικών γνώσεων

Το τεστ της Βιολογίας

Τεστ Χημειας

Φυσική και Μαθηματικά

Αν σκοπεύεις να συμμετάσχεις την επόμενη χρονιά στις αντίστοιχες εξετάσεις, ενημερώσου σήμερα κιόλας για τα προγράμματα προετοιμασίας για Σπουδές στην Ιταλία στις Σχολές μας. Μαζί μας θα έχεις την ασφάλεια και τη σιγουριά της σωστής προετοιμασίας, την οποία παρέχουμε στους χιλιάδες μαθητές μας από το 1983.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.