Εξοχικά σπίτια της Σουηδίας

Σχολές Καπάτου Εξοχικά σπίτια της Σουηδίας

Τα εξοχικά σπίτια της Σουηδίας κι η ερμηνεία τους

Τα εξοχικά σπίτια της Σουηδίας ονομάζονται στα σουηδικά «backstuga». Τα εξοχικά σπίτια της Σουηδίας είναι δηλαδή, τα σπίτια πάνω στο λόφο. Στα νότια της Σουηδίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Småland, υπάρχει ένα οροπέδιο με πυκνό δάσος. Σε αυτή την περιοχή βρίσκονται τα εξοχικά σπίτια της Σουηδίας και φημίζονται για την ιδιαιτερότητά τους.

Βασικά, στις μέρες μας, αυτό το είδος εξοχικών σπιτιών δεν είναι πολύ συνηθισμένο, ούτε πολύ γνωστό. Ανατρέχοντας όμως στο παρελθόν, τον 17ο και τον 18ο αιώνα, ο φτωχότερος πληθυσμός της Σουηδίας ζούσε σε αυτά τα παράξενα σπίτια.

Συγκεκριμένα, τα εξοχικά σπίτια της Σουηδίας βρίσκονταν κάτω από την επιφάνεια της γης. Ήταν κατοικίες με ένα μόνο δωμάτιο, κτισμένες στην πλαγιά ενός βουνού ή ενός λόφου. Το δωμάτιο είχε τρεις ξύλινους τοίχους, ενώ ο τέταρτος τοίχος έβλεπε πίσω και είχε πλάτη στο βουνό.

Εξοχικά σπίτια της Σουηδίας κι οι ένοικοί τους

Τα αγροτεμάχια των σπιτιών αυτών δεν προσφέρονταν για καλλιέργεια. Οι ένοικοι αυτών των κατοικιών ονομάζονταν «backstugusittare». Συνήθως, ήταν πολύ φτωχοί και δεν είχαν δικό τους σπίτι. Ζούσαν, λοιπόν, σε ξένη ιδιοκτησία και σαν αντάλλαγμα, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Πράγματι, έκαναν διάφορες χειρονακτικές και ευκαιριακές δουλειές, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του γαιοκτήμονα.

Έτσι, ο γαιοκτήμονας τους παραχωρούσε ένα κομμάτι γης, ώστε να καλλιεργούν διάφορα λαχανικά, για να έχουν τα προς το ζην. Παράλληλα, ζούσαν κυρίως από ευεργεσίες συμπολιτών τους. Επίσης, δεν πλήρωναν φόρους στο σουηδικό κράτος. Έτσι, η σουηδική κυβέρνηση δεν τους είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Στις μέρες μας, τα περισσότερα από αυτά τα εξοχικά σπίτια της Σουηδίας έχουν  εγκαταλειφθεί.

Αυτά που διατηρούνται μέχρι σήμερα βρίσκονται στην περιοχή του Åsle, έξω από το Falköping και τα περισσότερα διατίθενται προς ενοικίαση μέσω του «Airbnb».

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.