Η Αγία Πετρούπολη

Σχολές Καπάτου Η Αγία Πετρούπολη

Η Αγία Πετρούπολη, μία πόλη σύμβολο

Η Αγία Πετρούπολη είναι η πόλη σύμβολο της ευρωπαϊκής Ρωσίας. Εδώ και καιρό ανήκει στις πιο μεγάλες και τιμημένες πρωτεύουσες του κόσμου. Στα ρωσικά η ονομασία της είναι Санкт-Петербу́рг. Συνήθως, όλες οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες φέρουν μία ονομασία.

Η συγκεκριμένη ρωσική πόλη φέρει δύο ονομασίες, όπου η κάθε μία έχει τη δική της σημασία. Η ονομασία «San» προέρχεται από τα λατινικά και, σημαίνει ιερός. Η άλλη ονομασία «Pietro» είναι το όνομα του Αποστόλου Πέτρου, όπου στα ελληνικά σημαίνει πέτρα.

Η Αγία Πετρούπολη και η ονομασία της

Στην ονομασία της νέας πρωτεύουσας της Ρωσίας συνυπάρχουν η ονομασία του τσάρου Πέτρου και του προστάτη Πέτρου. Οι φιλολογικοί δεσμοί της αρχαίας Ελλάδας και της αρχαίας Ρώμης και της Γερμανίας. Στην ονομασία αυτής της νέας ρωσικής πόλης, καθώς επίσης και στο συμβολισμό της, φαίνεται το δέσιμο της πόλης με την καθολική Ρώμη. Όπου ο Απόστολος Πέτρος ήταν ο άγιος προστάτης. Ακόμα και το στέμμα της πόλης φανερώνει μία εκπληκτική ομοιότητα με το στέμμα του Βατικανού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όλη η ιστορία της νέας πρωτεύουσας της Ρωσίας ενσαρκώνεται στην αρχιτεκτονική της πόλης. Ιδρύθηκε από το Μέγα Πέτρο στις 27 Μαΐου του 1703 πάνω σε ένα έρημο νησί στο Δέλτα του ποταμού Neva.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.