Η γιορτή «Las Fallas»

Σχολές Καπάτου Η γιορτή «Las Fallas»

Η γιορτή «Las Fallas» κι η σημασία της

Η γιορτή «Las Fallas» είναι μία από τις πιο ξέφρενες γιορτές της Ισπανίας. Κάθε χρόνο, στα μέσα του Μαρτίου, χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την ισπανική πόλη Βαλένθια (Valencia). Γιορτάζουν το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης. Η γιορτή «Las Fallas» σηματοδοτεί αυτήν την εποχή.

Η γιορτή «Las Fallas» κι η προετοιμασία της

Η γιορτή «Las Fallas» αρχίζει στις 15 Μαρτίου. Από εκείνη την ημέρα η διέλευση των οχημάτων απαγορεύεται, καθώς ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή. Βασικά, στους δρόμους της πόλης τοποθετούνται περίπου 800 φιγούρες – κούκλες που ονομάζονται «ninots». Συγκεκριμένα, οι φιγούρες αυτές είναι φτιαγμένες από εύφλεκτα υλικά, όπως χαρτί και ξύλο. Το δε ύψος τους μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 20 μέτρα. Συνήθως, απεικονίζουν ήρωες γνωστών παραμυθιών καθώς και, με μια καθαρά σατιρική διάθεση, πρόσωπα της επικαιρότητας, όπως πολιτικούς, ηθοποιούς κτλ.

Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, η πόλη φωταγωγείται και διοργανώνονται πάρτι μασκέ, καθώς και διάφοροι διαγωνισμοί. Οι δε ντόπιοι πλημμυρίζουν τους δρόμους της Βαλένθια, ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές. Η γιορτή «Las Fallas» κορυφώνεται στις 19 Μαρτίου. Πράγματι, το βράδυ, οι συμμετέχοντες αρχίζουν να καίνε τα τεράστια «ninots», ενώ μόνο 2 από αυτά επιλέγονται από τον κόσμο για να σωθούν. Μάλιστα, αυτά τοποθετούνται στο μουσείο και οι κατασκευαστές τους βραβεύονται. Αφού καεί και η τελευταία φιγούρα, ο ουρανός της πόλης φωτίζεται από φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, που σηματοδοτούν το τέλος της γιορτής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε γειτονιά της πόλης κατασκευάζει τα δικά της άρματα. Μάλιστα, διάφοροι τεχνίτες δουλεύουν όλη τη χρονιά για να τα ετοιμάσουν. Φυσικά, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των διαφόρων συνοικιών για τη δημιουργία του πιο εντυπωσιακού αλλά και πρωτότυπου άρματος.

Η γιορτή «Las Fallas» είναι μια υπερπαραγωγή. Πράγματι, το θέαμα είναι μοναδικό και μένει αξέχαστο σε όποιον έχει την τύχη να παρευρεθεί. Μάλιστα, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι: {δεν ξέρεις τι σημαίνει γιορτή, αν δεν έχεις συμμετάσχει στη γιορτή «Las Fallas»}.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua española, A con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=BBkWtiT5n3U

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.