Η Ισπανία πρώτη παγκοσμίως σε μεταμοσχεύσεις

Σχολές Καπάτου Η Ισπανία πρώτη παγκοσμίως σε μεταμοσχεύσεις

Η Ισπανία πρώτη παγκοσμίως σε μεταμοσχεύσεις, αποτελώντας έτσι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους 

Σε μια εποχή που μια ματιά στις ειδήσεις μπορεί να μας γεμίσει θλίψη και απόγνωση, ευτυχώς πάντα υπάρχουν θετικές ειδήσεις που μπορούν να αναθερμάνουν την ελπίδα μέσα μας. Τα στοιχεία φέρνουν την Ισπανία πρώτη παγκοσμίως σε μεταμοσχεύσεις και δωρεά οργάνων. Την περασμένη χρονιά, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων της Ισπανίας (Organización Nacional de Transplante- ΟΝΤ) δέχτηκε 2.241 δωρεές οργάνων που επέτρεψαν την πραγματοποίηση 5.321 μεταμοσχεύσεων.

Το 85% των Ισπανών λένε «ναι» στη δωρεά οργάνων, ενώ στην Ισπανία αντιστοιχούν 114 μεταμοσχεύσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως, το οποίο διατηρεί την Ισπανία στην πρώτη θέση εδώ και 27 συνεχόμενα έτη.

Ο αριθμοί αυτοί δεν είναι τυχαίοι. Αποτελούν το ευτυχές αποτέλεσμα μιας συνεχούς επιτυχημένης εκστρατείας ενημέρωσης του πληθυσμού. Επίσης, είναι αποτέλεσμα και της άρτιας οργάνωσης των νοσοκομείων και των αρμόδιων φορέων.

Η Ισπανία πρώτη παγκοσμίως σε μεταμοσχεύσεις, το μεγαλείο ψυχής των πολιτών της

Οι πολίτες αποδεικνύονται πλήρως ευαισθητοποιημένοι. Είναι έτοιμοι να μετατρέψουν την προσωπική ή οικογενειακή τους τραγωδία σε μια πράξη απόλυτης γενναιοδωρίας και ανιδιοτέλειας. Μάλιστα, στους δωρητές οργάνων περιλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών, οι οποίοι γίνονται δωρητές, γνωρίζοντας ότι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους θα γίνουν λήπτες με τα ίδια κριτήρια με τους Ισπανούς.

Χάρη σε αυτή τη γενναιόδωρη προσφορά, οι συντονιστές των μεταμοσχεύσεων και οι εξειδικευμένοι χειρουργοί αναπτύσσουν συνεχώς νέες τεχνικές, προκειμένου να επωφελούνται όλο και περισσότεροι ασθενείς. Επιπλέον, δεν επαναπαύονται ποτέ στα εξαιρετικά αυτά ποσοστά. Αντιθέτως, προσπαθούν συνεχώς να ευαισθητοποιήσουν και άλλους πολίτες,  προκειμένου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των δωρητών.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, σίγουρα η Ισπανία αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα γενναιοδωρίας και ανθρωπισμού για κάθε χώρα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

http://www.rtve.es/alacarta/videos/acceso-autorizado/acceso-autorizado-ont-organizacion-nacional-trasplantes/5064639/

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.