Η κινεζική πόλη Σαγκάη II

Σχολές Καπάτου Η κινεζική πόλη Σαγκάη II

Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, η κινεζική πόλη Σαγκάη είναι το «διαμάντι» της Ανατολής. Το ποτάμι Huang Pu χωρίζει τη Σαγκάη σε δύο περιοχές, το Pudong και το Puxi. Τα δύο αυτά ποτάμια καθορίζουν και την πορεία της πόλης.

Η οικονομική ζωή της πόλης καθρεφτίζεται στην περιοχή Pudong. Στο κανάλι Huang Pu. Στην άλλη μεριά του ποταμού βρίσκεται η παλιά πόλη. Κατά μήκος του καναλιού υπάρχει η περιοχή Bund (Wai Tan) που είναι ο δρόμος της βόλτας.

Το Bund είναι μία ακτή του ποταμού. Θεωρείται ότι είναι το κομμάτι της Κίνας που βασίζεται στις ανταλλαγές της κινεζικής κουλτούρας με αυτήν της Δύσης.

Αξίζει τον κόπο να κάνει κάποιος μία κρουαζιέρα στο ποτάμι και να δει και τις δύο όψεις του. Το Bund είναι ένας τουριστικός προορισμός, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την ομορφιά και των δύο αυτών όψεων. Δε γίνεται καμία ανοικοδόμηση, ώστε να διατηρηθεί το αρχιτεκτονικό στυλ της περιοχής.

Η κινεζική πόλη Σαγκάη έχει κι ένα άλλο στοιχείο, πιο ευρωπαϊκό, τη λεγόμενη «γαλλική συνοικία». Είναι η περιοχή των ξένων που ζουν στη Σαγκάη. Την επισκέπτονται τουρίστες για να κάνουν εκεί τα ψώνια τους. Εκεί βρίσκονται πολλά μαγαζιά, καφετέριες και άλλα. Τα Chang Le Lu και Huaihai Lu είναι δύο από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης.

Για το βραδινό γεύμα υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε γαλλικά, ιταλικά και κινεζικά εστιατόρια. Από το Bund στη «γαλλική συνοικία» μπορεί κανείς να μεταβεί με τα πόδια. Βρίσκεται κοντά στο σταθμό Xujiahui του μετρό της Σαγκάης.

Το Pudong είναι το καινούριο μέρος στη Σαγκάη με υπερυψωμένους αυτοκινητόδρομους, με φώτα πολλά. Είναι ονομαστό για τους κρυστάλλινους πύργους του, ύψους 400 μέτρων, με πανοραμική θέα της μεγαλόπολης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Σε όλες μας τις σχολές διδάσκεται η κινεζική γλώσσα και κουλτούρα. Υπάρχουν, επίσης, παιδικά τμήματα εκτός από αυτά των ενηλίκων. Τα παιδικά τμήματα γίνονται σε περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά.

Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικής, ισπανικής, τουρκικής και γερμανικής γλώσσας. Καλέστε στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.