Η Ναζαρέ της Πορτογαλίας

Σχολές Καπάτου Η Ναζαρέ της Πορτογαλίας

Η Ναζαρέ της Πορτογαλίας είναι ονομαστή για τις παραλίες της. Η Ναζαρέ της Πορτογαλίας βρίσκεται περίπου στο κέντρο της χώρας. Είναι εμφανές ότι το όνομά της είναι μετεξέλιξη της λέξης «Ναζαρέτ». Τα τελευταία χρόνια, έχει εξελιχθεί σε δημοφιλές κέντρο παραθερισμού, λόγω των απέραντων αμμουδιών και που διαθέτει.

Προσελκύει και πολλούς λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Πώς θα μπορούσε να μη συμβαίνει αυτό, μιας και εδώ έχει καταγραφεί το ψηλότερο κύμα κοντά σε ακτή (9 μέτρα). Είναι εμφανές ότι εδώ ο Ατλαντικός δεν κοιμάται ποτέ.

Μια εικόνα για το πώς ήταν παλαιότερα η Ναζαρέ της Πορτογαλίας μπορεί κάποιος να αποκομίσει στο γειτονικό σταθμό Valado. Απ’ όπου και διέρχεται η κυριότερη σιδηροδρομική γραμμή της χώρας που συνδέει τη Λισσαβόνα με το Πόρτο.

Ο σταθμός αυτός κτίστηκε λίγο έξω από τη Ναζαρέ για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και της γειτονικής Αλκομπάσα (Alcobaça). Σ’ αυτό τον μικρό σταθμό βρίσκεται ένα υπέροχο azulejo από το 1929 που απεικονίζει τη Ναζαρέ όπως ήταν τότε και είχε την όψη ενός μικρού, ψαράδικου χωριού.

Λίγο νοτιότερα, απέναντι από την πόλη Peniche, η οποία φημίζεται επίσης για τις ωραίες παραλίες της, σε απόσταση μόλις 6 ναυτικών μιλίων, βρίσκεται το νησάκι Berlengas το οποίο είναι ακατοίκητο και έχει ανακηρυχθεί εθνικό πάρκο (Reserva Natural das Berlengas). Μικρά, ταχύπλοα σκάφη εξασφαλίζουν τη μεταφορά στο νησί από την Peniche, κόντρα στα κύματα του Ατλαντικού.

Στις λιγοστές παραλίες, μπορεί κάποιος να κολυμπήσει δίπλα σε εξωτικά ψάρια και να απολαύσει περιπάτους στα μονοπάτια του νησιού. Περπατώντας σ’ αυτά, είναι αισθητή η μυρωδιά της θάλασσας αλλά των χιλιάδων γλάρων που έχουν κτίσει εδώ τις φωλιές τους.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας γίνονται στα κεντρικά των σχολών Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Μαρούσι.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=Ftok14M5p8g

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.