Η πόλη Göteborg

Σχολές Καπάτου Η πόλη Göteborg

Η πόλη Göteborg είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Πλούσια σε εκδηλώσεις που αξίζει να ζήσει από κοντά ο κάθε τουρίστας που επισκέπτεται την περιοχή. Αριθμεί 500.000 κατοίκους περίπου. Η ονομασία προέρχεται από το Göta borg. Δηλαδή το οχυρό του ποταμού Göta älv, ο οποίος διασχίζει την πόλη Göteborg. Αυτή η οχυρωματική κατασκευή δημιουργήθηκε για την προστασία του λιμανιού της πόλης. Ιδρύθηκε το 1621 από το βασιλιά της Σουηδίας Gustav Adolf II.

Το κλίμα του Göteborg

Η πόλη Göteborg έχει ήπιο κλίμα με θερμοκρασίες σπανίως -10 βαθμούς, σε αντίθεση με άλλες πόλεις της Σουηδίας. Το δε καλοκαίρι είναι αρκετά δροσερό.

Η οικονομία του Göteborg

Στην πόλη του Göteborg εδρεύουν σημαντικές εταιρείες όπως: SKF, Volvo, Ericson, SimBin. Στο παρελθόν ήταν γνωστή ως βιομηχανικό κέντρο.

Ο τουρισμός και οι εκδηλώσεις

Τα δε τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλος τουριστικός πόλος έλξης. Διεξάγονται πολλές εκδηλώσεις, όπως το Φεστιβάλ Κουλτούρας που γίνεται τον Αύγουστο. Μια γιορτή με συμμετοχή 700.000 ατόμων και πάνω. Είναι δωρεάν η είσοδος για τους συμμετέχοντες. Γίνονται κοντσέρτα μουσικής, εκθέσεις, χοροί.

Οι παρευρισκόμενοι απολαμβάνουν πολύ design και μόδα. Παρακολουθούν προβολές έργων, παρουσία πολλών καλλιτεχνών του δρόμου, θεατρικές παραστάσεις, ποίηση. Επίσης, στο Göteborg γίνονται και πολλές εκθέσεις βιβλίων.

Η πόλη Göteborg είναι καταπράσινη. Έχει πολλά κανάλια νερού. Κι όπως είναι φυσικό φιλοξενεί πολλά ξενοδοχεία. Επομένως, σφύζει από ζωντανή νυχτερινή ζωή. Στην περιοχή Liseberg βρίσκεται το πιο μεγάλο πάρκο διασκέδασης στη Βόρεια Ευρώπη. Φημίζεται για την κουζίνα με βάση τα θαλασσινά. Μία ποικιλία από αστακούς, γαρίδες, καραβίδες, στρείδια και άλλα οστρακοειδή.

Η πόλη Göteborg είναι έδρα δύο πανεπιστημίων: Göteborgs Universitet, με 40.000 φοιτητές «μοιρασμένους» σε διάφορες σχολές. Ακόμη, το Sahlgrenska Hospital, κέντρο έρευνας περιοδοντολογίας και εμφυτευματολογίας. Επίσης, υπάρχει η διεθνούς φήμης πολυτεχνική σχολή Chalmers tekniska högskola, η οποία φιλοξενεί 8.500 φοιτητές.

Η πόλη Göteborg έχει ένα πολύ μεγάλο οδικό δίκτυο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.