Η πόλη Spoleto στη Perugia

Σχολές Καπάτου Η πόλη Spoleto στη Perugia

Η πόλη  Spoleto, μία επαρχία στη Perugia

Η πόλη  Spoleto στη Perugia είναι μία μικρή επαρχία  με 40.000 κατοίκους . Είναι μία περιοχή κατοικημένη από τους προϊστορικούς χρόνους.  Συγκεκριμένα από την εποχή του χαλκού, από το τέλος ΧΙΙ με ΧΙ αιώνα. Κατά την εποχή του σιδήρου η πόλη Spoleto ήταν σημαντικό κέντρο του νομού Umbria. Έτσι δικαιολογούνται τα ευρήματα από τα κυκλωπιαία τείχη κατασκευασμένα από γιγάντιους λίθους .

Ως προς την ετυμολογία, η πόλη Spoleto προέρχεται από τη σύμπτυξη των  δύο ελληνικών λέξεων Spao e Lithos.

Η πόλη Spoleto στη Perugia χαρακτηρίζεται από τα στενά δρομάκια της.  Επίσης, μπορεί κανείς εκεί να επισκεφθεί θέατρα, αρχοντικά κτίρια και μουσεία που μοναδικά στο είδος τους.

Πράγματι, η τέχνη, η μουσική και ο χορός έχουν ρίζες από τα παλιά.Έτσι το 1947 ιδρύθηκε το Teatro Lirico Spenrimentale. Είναι ένα ερασιτεχνικό λυρικό θέατρο που έχει ως στόχο να αναδεικνύονται τα νέα ταλέντα της νέας γενιάς.

Η πόλη Spoleto, η πράσινη καρδιά της Ιταλίας

Η πόλη Spoleto στη Perugia είναι η πράσινη καρδιά της Ιταλίας, είναι γεμάτη λιβάδια και πράσινα μαγευτικά τοπία. Πράγματι, μπορεί κανείς να πει ότι είναι ένα ανέπαφο περιβάλλον με καθαρά τρεχούμενα νερά. Το περιβάλλον αυτό, δίνει τη δυνατότητα για διάφορες αθλητικές δραστηριότητες όπως το ράφτινγκ, την ιππασία, το ποδήλατο, το τρέξιμο. Ακόμη, διοργανώνονται και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του έτους, όπως τζόκινγκ στα παλιά παραδοσιακά χωριουδάκια.

Κάθε χρόνο από το 1958, η πόλη Spoleto στη Perugia «σφύζει» από ζωή. Εκεί, πραγματοποιείται μία εκδήλωση τέχνης, μουσικής και κουλτούρας.

Γίνεται στο Spolatο, και ονομάζεται Il festival dei Due Monti στα ιταλικά, δηλαδή το φεστιβάλ των δύο κόσμων.  Ιδρυτής του φεστιβάλ ήταν ο συνθέτης  Giancarlo Menotti.

Ο  Giancarlo Menotti  διάλεξε αυτή τη περιοχή μιας και ήταν και παραμένει  ένα ανοιχτό μουσείο. Το φεστιβάλ αυτό γίνεται κάθε χρόνο τη τελευταία Παρασκευή του Ιουνίου έχοντας μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Είναι εδώ που μεγαλούργησαν και έδωσαν  μεγάλη άνθηση την εποχή της Αναγέννησης, οι ζωγράφοι  Filipo Lippi και Pinturicchio.   Επίσης μεγάλη συμμετοχή και επιρροή στην τέχνη είχαν και οι ευγενείς της περιοχής.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani 2 – Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.