Η σκανδιναβική διακόσμηση

Σχολές Καπάτου Η σκανδιναβική διακόσμηση

Η σκανδιναβική διακόσμηση, η ωραιότερη του κόσμου

Η σκανδιναβική διακόσμηση  χαρακτηρίζεται από την ομορφιά, την απλότητα αλλά και την πρακτικότητά της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις σκανδιναβικές χώρες συναντά κανείς τα ωραιότερα σπίτια του κόσμου. Οι ιδέες διακόσμησης που προέρχονται από τη Σουηδία, τη Δανία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία ονομάζονται σκανδιναβικό design.

Συγκεκριμένα, στη Σουηδία, βλέπουμε στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού ένα συνδυασμό πολλών χρωμάτων. Πράγματι, είναι μια τεχνική πολύ συνηθισμένη στη σκανδιναβική διακόσμηση.

Η σκανδιναβική διακόσμηση, βασισμένη στην απλότητα

Όπως γνωρίζουμε, οι Σουηδοί έχουν μια δική τους φιλοσοφία, τη λεγόμενη “Lagom”. Αυτή η φιλοσοφία προτρέπει τους Σουηδούς να ζουν χωρίς υπερβολές. Επίσης, να ανακυκλώνουν τα πάντα και να φροντίζουν για την εξοικονόμηση της ενέργειας καθώς και του νερού.

Έτσι, οι Σουηδοί αποφεύγουν τις πληθωρικές διακοσμήσεις και γενικά τα άχρηστα αντικείμενα στο σπίτι. Ακολουθούν την αρχή της χαλάρωσης, γι αυτό και αποφεύγουν τους παραγεμισμένους χώρους. Πράγματι, η σκανδιναβική διακόσμηση στοχεύει στην αρμονία του περιβάλλοντος όπου ζει ο κάθε Σουηδός

Τα λιτά διακοσμημένα σουηδικά σπίτια, στα οποία δεν υπάρχουν αντικείμενα χωρίς χρηστική αξία, ταιριάζουν με τις συχνές νεφώσεις και την ελάχιστη ηλιοφάνεια.

Συγκεκριμένα, στην παγωμένη Σουηδία συναντάμε ιδιαίτερα έπιπλα, φτιαγμένα με εξαιρετικής ποιότητας ξύλο. Μάλιστα, τα σουηδικά έπιπλα είναι πολλές φορές εκκεντρικά. Τα δε χάρτινα φωτιστικά τους, δίνουν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Εάν λοιπόν θέλετε να διακοσμήσετε ή να ανακαινίσετε το σπίτι σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε κάποιες ιδέες από τη σκανδιναβική διακόσμηση.

Ανανεώστε τα σπίτια σας !

Ανανεώστε τη διάθεσή σας !

Αλλάξτε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας !

Απολαύστε την ηρεμία του σπιτιού σας !

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=3RuNKwImVcw

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.