Η υπερθαλάσσια γέφυρα της Κίνας

Σχολές Καπάτου Η υπερθαλάσσια γέφυρα της Κίνας

Η υπερθαλάσσια γέφυρα της Κίνας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Συγκεκριμένα, έχει μήκος 55 χιλιόμετρα. Συνδέει το Hong Kong με άλλες δύο μεγάλες πόλεις, τη Zhuhai και το Macau.

Η ανοικοδόμηση αυτής της γέφυρας κόστισε 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εργασίες για την κατασκευή της διήρκεσαν περίπου 9 χρόνια. Μάλιστα, εννέα εργάτες έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Ειδικοί μηχανολόγοι από όλο τον κόσμο πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για την ολοκλήρωση του έργου αυτού.

Η υπερθαλάσσια γέφυρα της Κίνας έχει σχήμα «Υ» και μπορεί να αντέξει σεισμούς 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καθώς και τυφώνες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κατασκευή της συμβάλλει στο πρόγραμμα ανάπτυξης της Κίνας στη μεγαλύτερη περιοχή του κόλπου. Πράγματι, εξυπηρετεί 60.000.000 κατοίκους σε μια έκταση 56.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε ολόκληρη τη νότια περιοχή της Κίνας.

Η υπερθαλάσσια γέφυρα της Κίνας στηρίζεται σε τέσσερα τεχνητά νησιά, τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό.

Βασικά, πρόκειται για ένα κολοσσιαίο δημιούργημα που φέρνει πιο κοντά το Hong Kong με το Πεκίνο. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει έξι λωρίδες κυκλοφορίας και 4 σήραγγες. Η μία εκ των οποίων είναι υποθαλάσσια. Όποιος επιθυμεί να διασχίσει τη γέφυρα, οφείλει να έχει προμηθευτεί μια ειδική άδεια. Υπολογίζεται ότι από τη γέφυρα θα διέρχονται καθημερινά γύρω στα 40.000 οχήματα.

Ίσως, όμως, η δημιουργία της συμβάλλει στην εξαφάνιση του ήδη απειλούμενου είδους του λευκού δελφινιού.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=jLCxIB2PwMM

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.