Η χώρα της Βολιβίας

Σχολές Καπάτου Η χώρα της Βολιβίας

Η χώρα της Βολιβίας στη Λατινική Αμερική

Η χώρα της Βολιβίας είναι μια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Αρχικά, ανήκε στην Αυτοκρατορία των Ίνκας, μέχρι που η Ισπανική Αυτοκρατορία την κατέκτησε τον 16ο αιώνα. Μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας το 1809, ακολούθησαν 16 χρόνια πολέμου, πριν από την ίδρυση της Δημοκρατίας που πήρε το όνομά της από τον Simón Bolívar.

Βασικά, η χώρα της Βολιβίας κατέχει ένα ποσοστό φτώχειας που αγγίζει το 39% του πληθυσμού. Οι κύριες οικονομικές δραστηριότητες είναι η γεωργία, η δασοκομία και η αλιεία. Παράγει κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, είδη ένδυσης, εξευγενισμένα μέταλλα και πετρέλαιο. Πράγματι, είναι μια χώρα πολύ πλούσια σε μέταλλα όπως ο κασσίτερος, το ασήμι και το λίθιο.

Η χώρα της Βολιβίας είναι μια πολυεθνική χώρα. Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός της απαρτίζεται από Αμερικανούς, Ευρωπαίους, Ασιάτες και Αφρικανούς. Η κύρια γλώσσα είναι η ισπανική. Έτσι, λόγω των διαφορετικών πολιτισμών που φιλοξενεί, παρουσιάζει ποικιλομορφία σε τομείς όπως η τέχνη, η κουζίνα, η λογοτεχνία και η μουσική.

Η χώρα της Βολιβίας και η γεωγραφία

Η Βολιβία αποτελείται από δυο πολύ διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Τη Δύση διασχίζουν δυο οροσειρές που συνορεύουν με ένα τεράστιο οροπέδιο, το Altiplano. Στα νότια του οροπεδίου, βρίσκεται το Salar de Uyuni, η μεγαλύτερη έκταση αλατιού στον κόσμο. Η άνυδρη δυτική οροσειρά έχει μερικές μαγευτικές κορυφές, όπως το Nevado Sajama. Πρόκειται για το υψηλότερο σημείο της χώρας, με υψόμετρο 6.542 μέτρα. Τα βουνά της ανατολικής οροσειράς έχουν υγρές κοιλάδες και πρόποδες καλυμμένους με δάση. Επίσης, στα ανατολικά, υπάρχουν απέραντες πεδιάδες που ωφελούνται από ένα τροπικό κλίμα.

Η χώρα της Βολιβίας ήταν για πολλά χρόνια μια από τις φτωχότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Όμως, από το 2007 η οικονομία της παρουσίασε ανάπτυξη. Έτσι, μετά και από μια σειρά κρατικών μέτρων, σημειώθηκε βελτίωση στην κατάσταση των αγροτικών οικογενειών. Παράλληλα, μειώθηκε σημαντικά και ο αναλφαβητισμός.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε μερικές από τις μεγάλες πόλεις της χώρας: La Paz, Santa Cruz de la Sierra και Cochabamba.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramática de la lengua española, A conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.