Οι καλύτερες χώρες στον κόσμο για να μεγαλώσει ένα παιδί

Σχολές Καπάτου Οι καλύτερες χώρες στον κόσμο για να μεγαλώσει ένα παιδί.3

Σύμφωνα με μία στατιστική την οποία διεξάγει κάθε χρόνο το Wharton School της Pennsylvania της Αμερικής, αναδείχθηκαν οι καλύτερες χώρες στον κόσμο για να γεννηθεί και να μεγαλώσει ένα παιδί.

Ποιες είναι όμως οι καλύτερες χώρες στον κόσμο για να μεγαλώσει ένα παιδί?

Τα στοιχεία αφορούν 73 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.

Έτσι λοιπόν η ευρύτερη περιοχή της Σκανδιναβίας φαντάζει παράδεισος για την ανατροφή ενός παιδιού.

Πράγματι, στην πρώτη τριάδα κυριαρχούν η Δανία, η Σουηδία και η Νορβηγία καταλαμβάνοντας την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Οι ερωτηθέντες που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν άνθρωποι με ανώτατη μόρφωση που ανήκουν στη μεσαία τάξη αλλά και επαγγελματικοί ηγέτες.

Οι παράμετροι οι οποίες λήφθηκαν υπόψη αφορούσαν στην ποιότητα και στα κόστη της εκπαίδευσης. Επίσης, εξετάστηκαν τα προνόμια που παρέχονται στη μητρότητα και στην πατρότητα. Παράγοντες όπως η ασφάλεια των κατοίκων, η ισότητα των φύλων, η «πράσινη» ζωή, οι νόμοι και η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάταξη.

Αυτές οι 3 χώρες λοιπόν παρέχουν γενναιόδωρη γονική άδεια τόσο στις μητέρες όσο και στους πατέρες. Επιπλέον παρέχουν δωρεάν προσχολική εκπαίδευση και έχουν καλά δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα.

Η Σουηδία ειδικά, έχει το 2ο καλύτερο σχολικό σύστημα στον κόσμο. Τα ποσοστά εγκληματικότητας σ’ αυτήν την χώρα είναι πολύ χαμηλά και τα βίαια εγκλήματα θεωρούνται πολύ σπάνια.

Τέλος, ο Καναδάς και η Ολλανδία συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Η Ελλάδα δεν κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα αλλά ευτυχώς ούτε στη χειρότερη δεκάδα. Βρίσκεται στην 21η θέση της κατάταξης.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.