Lazarillo de Tormes

Σχολές Καπάτου Lazarillo de Tormes

Lazarillo de Tormes, είναι ο τίτλος ενός ισπανικού μυθιστορήματος, αγνώστου συγγραφέα, που εμπνεύστηκε το έργο του από τη λαϊκή παράδοση της Ισπανίας.

Το έργο Lazarillo de Tormes, είναι μια αυτοβιογραφία, αφού ο συγγραφέας αφηγείται προσωπικές του εμπειρίες, χωρίς όμως να τις σχολιάζει.

Βασικά, το μυθιστόρημα Lazarillo de Tormes εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1554. Μάλιστα, σημείωσε αμέσως μεγάλη επιτυχία στο αναγνωστικό κοινό. Έτσι, καθιερώθηκε και πήρε τη θέση του ανάμεσα στα κλασικά μυθιστορήματα της ισπανικής λογοτεχνίας.

Η ιστορία του Lazarillo de Tormes διαδραματίζεται στην εποχή ανάμεσα στο 1500 και στο 1600. Ο βασικός ήρωας παρουσιάζεται ως ένα υπαρκτό πρόσωπο. Ένα άτομο ταπεινό και αρκετά άτυχο στην πορεία της ζωής του.

Picaro, στην ισπανική γλώσσα, δηλώνει ένα παιδί ή έφηβο, που μεγαλώνει στους δρόμους. Αυτός λοιπόν είναι ο ήρωας, ο οποίος μηχανεύεται αδιάκοπα νέους τρόπους για να μπορέσει να επιβιώσει.

Βασικά, ταξιδεύει συνεχώς και στην πορεία του έχει πολλούς διαφορετικούς αφέντες. Πράγματι, προσφέρει τις υπηρεσίες του κάποιες φορές σε ένα φιλάργυρο ιερέα, ή σε έναν τυφλό ζητιάνο. Επίσης, άλλες φορές, σε κάποιον που εμπορεύεται συγχωροχάρτια, ή και σε έναν ζωγράφο του δρόμου.

Έτσι, ο συγγραφέας, με την αφέλεια και το χιούμορ του, σκοπεύει να διασκεδάσει τον αναγνώστη, αποδίδοντας συγχρόνως το πνεύμα της εποχής του. Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε μια εποχή που μαστιζόταν από μια μεγάλη οικονομική κρίση και πολλές αναταραχές. Αξίζει να αναφέρουμε για την ιστορία, ότι τότε, βασιλιάς της Ισπανίας ήταν ο Carlos V.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι την κυκλοφορία του Lazarillo de Tormes, δεν είχε εμφανιστεί ποτέ ένα τέτοιο είδος προσώπου στη φιλολογική σκηνή. Πράγματι, το μυθιστόρημα αυτό άνοιξε το δρόμο σε ένα νέο λογοτεχνικό είδος, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Έτσι, στη συνέχεια, από το 1600 έως το 1646, παρουσιάζονται κι άλλα λογοτεχνικά έργα τέτοιου είδους. Μάλιστα, κατά την περίοδο αυτή (το 1605) γράφτηκε και το παγκοσμίως γνωστό μυθιστόρημα «Δον Κιχώτης» από τον Miguel de Cervantes.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=upmlKYQuwNc

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.