Ο γραπτός λόγος στα κινεζικά

Σχολές Καπάτου Ο γραπτός λόγος στα κινεζικά

Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιθυμούν να μάθουν κινεζικά. Είναι γεγονός ότι σχεδόν όλοι θεωρούν ότι ο γραπτός λόγος στα κινεζικά είναι πολύ δύσκολος λόγω των ιδεογραμμάτων. Παρ’ όλα αυτά αποδεικνύεται ότι ο γραπτός λόγος στα κινεζικά μπορεί να μοιάζει λιγότερο «κινεζικά», ακολουθώντας κάποιους κανόνες γραφής. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες μεταγραφής της κινεζικής σε λατινικούς χαρακτήρες. Επειδή δεν υπάρχει φωνητικό αλφάβητο, στον γραπτό λόγο σήμερα το πιο διαδεδομένο σύστημα είναι το «Hanyu Pinyin». Βοηθάει πολύ στη μεταφορά των ήχων της Κινεζικής γλώσσας σε γράμματα λατινικού αλφαβήτου.

«Πινγίν» λοιπόν είναι το μέσο για τη σωστή διδασκαλία της προφοράς της κινεζικής γλώσσας. Πράγματι, είναι επίσης πολύ χρήσιμο στην πληκτρολόγηση κειμένων αλλά και στη χρήση λεξικών, αφού με το λατινικό αλφάβητο είναι πολύ εύκολη η αναζήτηση μιας λέξης. Ακόμα και στη γραφή με ιδεογράμματα όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα. Όπως όλοι ξέρουμε οκτώ διάλεκτοι είναι ευρέως διαδεδομένες αλλά η «επίσημη γλώσσα» της Κίνας που χρησιμοποιείται στη Δύση είναι τα «Μανταρίν». Σε όλες τις διαλέκτους η γραφή παραμένει ίδια. Συγκεκριμένα, στον γραπτό λόγο με ιδεογράμματα υπάρχει μια λογική, που κάνει πιο εύκολη την εκμάθησή της. Όταν δηλαδή γράφουμε τους χαρακτήρες, ακολουθούμε βασικούς κανόνες οι οποίοι εμπεριέχουν όλη την κινεζική φιλοσοφία.

Αξίζει να προσέξουμε!!!

Γράφουμε λοιπόν από κάτω αριστερά προς τα κάτω δεξιά, από πάνω προς τα κάτω, από αριστερά προς δεξιά, πρώτα μέσα μετά έξω, τελειώνουμε το εσωτερικό και κλείνουμε πρώτα στη μέση και κατόπιν στα πλάγια.

Μη φοβάστε να μάθετε Κινεζικά!!!

Είναι στη γραμματική και στο συντακτικό πιο εύκολα από τα Ελληνικά καθώς οι λέξεις δεν αλλάζουν στην κλίση τους, δεν υπάρχουν χρόνοι και πτώσεις. Άλλωστε και στα Αρχαία ελληνικά υπήρχαν αρχικά μέθοδοι ιδεογραφίας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.