Ο ουρανοξύστης Turning Torso

Σχολές Καπάτου Ο ουρανοξύστης Turning Torso

Ο ουρανοξύστης Turning Torso είναι ένα κτήριο που δεσπόζει στη σουηδική πόλη Malmö. Συγκεκριμένα, στην πιο πολυσύχναστη περιοχή Västra Hamnen. Πρόκειται για το πιο ψηλό κτήριο της Σουηδίας. Επίσης, είναι ο δεύτερος ψηλότερος ουρανοξύστης της Ευρώπης, μετά τον Triumph Palace της Μόσχας, που έχει ύψος 264 μέτρα.

Ο ουρανοξύστης Turning Torso βρίσκεται στην παραλία και ταυτόχρονα στο κέντρο της πόλης. Στο δυτικό λιμάνι του Malmö, κοντά στα στενά του Ӧresund * και στη γύρω περιοχή.

Πρόκειται για ένα κτίριο απίστευτης αρχιτεκτονικής, που περιστρέφεται κατά 90 μοίρες από τη βάση προς την κορυφή του. Η αρχιτεκτονική μελέτη ανήκει στον Ισπανό αρχιτέκτονα Santiago Calatrava**. Βασικά, αναπαριστά έναν άνθρωπο, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Με λίγα λόγια, είναι ένα παράδειγμα ζωντανής αρχιτεκτονικής, που συνδυάζει τη φύση και την ανατομία.

Για την κατασκευή του χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια εργασιών και το κόστος της έφτασε στα 85.000.000 ευρώ. Εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2005.

Ο ουρανοξύστης Turning Torso έχει ύψος 190 μέτρα περίπου και αριθμεί 50 ορόφους. Συγκεκριμένα, αποτελείται από 9 περιστρεφόμενους κύβους. Ο κάθε κύβος περιλαμβάνει 5 ορόφους.

Δεν παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης, διότι ανήκει σε ιδιώτες. Από τους δυο τελευταίους ορόφους, μπορεί κάποιος να έχει μια πανοραμική θέα και να ατενίσει την Κοπεγχάγη. Αυτοί οι όροφοι είναι σχεδιασμένοι για συσκέψεις εργασίας και επισήμων.

Ο ουρανοξύστης Turning Torso συμβολίζει τη νέα πόλη του Malmö που οραματίζεται το μέλλον.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

*Ӧresund : η γέφυρα που συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία.

**Calatrava : διεθνώς γνωστός και βραβευμένος Ισπανός αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.