Τα νησιά Αζόρες

Σχολές Καπάτου Τα νησιά Αζόρες

 

Τα νησιά Αζόρες είναι τα νησιά της «αιώνιας άνοιξης».

Συγκεκριμένα, τα νησιά Αζόρες βρίσκονται στη μέση του Ατλαντικού ωκεανού, μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής.

«Açores» στα πορτογαλικά σημαίνει νησιά των γυπών.

Όταν το 1961 γράφτηκε το τραγούδι «Η νήσος των Αζορών», σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, θα πρέπει να ήταν αρκετά απομονωμένα. Έκτοτε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.

Φυσικά, η ανάπτυξη των αεροσυγκοινωνιών μείωσε τις αποστάσεις. Τα νησιά Αζόρες, οι παράδεισοι αυτοί, έχουν αναπτυχθεί τουριστικά. Εδώ τηρήθηκε η χρυσή τομή: κρατούν τις παραδόσεις τους και το περιβάλλον παραμένει αναλλοίωτο από την οικοδομική δραστηριότητα.

 

Επίσης, η ηφαιστειογενής καταγωγή των νησιών  σε συνδυασμό με τις συχνές βροχοπτώσεις  και την  ηλιοφάνεια δημιουργούν κλιματικές συνθήκες κατάλληλες για την ανάπτυξη τροπικής βλάστησης. Τους χειμερινούς μήνες η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους δεκαπέντε βαθμούς. Το καλοκαίρι σπάνια υπερβαίνει τους εικοσιπέντε. Πράγματι γι’ αυτό το λόγο οι Αζόρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι ένα χάρμα οφθαλμών, στις αποχρώσεις του πράσινου και του γαλάζιου.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι μία από τις Αζόρες ονομάζεται «Flores» (λουλούδια). Ο κύριος δε οικισμός της νήσου Faial ονομάζεται «Horta» (μποστάνι). Ολόκληρη η Faial έχει το προσωνύμιο «Η γαλάζια νήσος», όχι από το χρώμα της θάλασσας, αλλά από τις χιλιάδες ορτανσίες που είναι διάσπαρτες παντού.

 

Το μεγάλο νησί του συμπλέγματος, το Sao Miguel. Εδώ βρίσκεται η πρωτεύουσα των Αζορών, η Ponta Delgada. Ο μοναδικός οικισμός που έχει, ως ένα σημείο, χαρακτήρα μεγαλούπολης. Το νησί Sao Miguel έχει μερικές ηφαιστειακές λίμνες. Το τοπίο ολόγυρα, λόγω των πυκνής βλάστησης, ξεγελά εκ πρώτης όψεως, και θυμίζει στον επισκέπτη τα βουνά των Άλπεων. Κοντά σε μία απ’ αυτές, τη Lagua das Furnas, το ηφαίστειο είναι ακόμα ενεργό με καπνούς και αναθυμιάσεις να αναδύονται από το έδαφος.

Σε μικρή απόσταση, στο ομώνυμο χωριό, βρίσκεται ένας από τους ωραιότερους βοτανικούς κήπους του κόσμου. Στο κέντρο του κήπου βρίσκεται μια τεράστια δεξαμενή για ιαματικά λουτρά. Η θερμοκρασία του νερού εντός της δεξαμενής παραμένει σταθερά στους 39 βαθμούς. Έτσι σε συνδυασμό τόσο με τη θερμοκρασία του αέρα, που δεν ξεπερνά τους 25 βαθμούς, και τις συχνές βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές ώρες,

δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για «Swimming in the rain». Δηλαδή ο τίτλος της κλασικής ταινίας με τον Fred Astaire παραφρασμένος. Η ταινία είναι με τον Gene Kelly!!!! Δείτε το!!!!

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης,  των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας γίνονται στα κεντρικά των σχολών Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Μαρούσι.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

https://www.youtube.com/watch?v=q5zNx7Plt2s

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.