Το δημιουργικό έργο του Mordillo

Σχολές Καπάτου Το δημιουργικό έργο του Mordillo

Το δημιουργικό έργο του Mordillo τη δεκαετία του 1970

Το δημιουργικό έργο του Mordillo ήταν πάρα πολύ μεγάλο, κυρίως κατά τη δεκαετία του 1970. Δημιουργεί αστείους  ζωντανούς χαρακτήρες πολύ συμπαθητικούς, που γίνονται διάσημοι σε όλο τον κόσμο και φυσικά περιζήτητοι από το κοινό του.

Είναι χαρακτήρες  οι οποίοι αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Έχουν κάτι από το δικό του προσωπικό στυλ και χαρίζουν γέλιο χωρίς να συνοδεύονται από λόγια, χρησιμοποιούσε μόνο κινήσεις.

Το δημιουργικό έργο του Mordillo περιλάμβανε καλοκάγαθα σχέδια, χαρακτηριστικά ζωάκια με μία χοντρή μύτη, με το μακρύ λαιμό όπως η καμηλοπάρδαλη. Πολλές φορές στα σχέδιά του παρουσίαζε και τον δικό του εαυτό, όπως  τον αισθανόταν ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, ένα άσπρο ανθρωπάκο, στρογγυλούτσικος με μία μεγάλη μύτη, με μάτια σαν μπαλίτσες χωρίς μαλλιά, και φυσικά του είχε δώσει το δικό του όνομα Mordillo .

Το δημιουργικό έργο του Mordillo και τα χαρακτηριστικά των γελοιογραφιών του

Τα χαρακτηριστικά των γελοιογραφιών του ήταν χιουμοριστικές εικονογραφήσεις, ζωντανά χρώματα, εντυπωσιακές σουρεαλιστικές ιδέες. Του απονεμήθηκαν πολλές αναγνωρίσεις για όλο αυτό το δημιουργικό του έργο. Τα πρωτότυπα έργα του φυλάσσονται σε μία τράπεζα στην Ελβετία.

Σε όλη του τη ζωή είχε κάνει μόνο τρεις εκθέσεις. Μία στο Παρίσι, μία στη Βαρκελώνη και μία στη Palma de Mallorca όπου τα χρήματα διατέθηκαν σε αυτιστικά παιδιά.

Οι απεικονίσεις του και οι χαρακτήρες του θα συνεχίσουν να είναι πηγή έμπνευσης και χαράς και θα συνοδεύουν τις ευχετήριες κάρτες ανά τον κόσμο καθώς επίσης τα σχολικά ημερολόγια, τα πάζλ, τα πόστερ, τα λούτρινα αρκουδάκια και κάθε είδος κούπας για δώρο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramática de la lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=Qx6zSrwUTiA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.