Το Ολυμπιακό Χωριό του Μονάχου

Σχολές Καπάτου Το Ολυμπιακό Χωριό του Μονάχου

Το Ολυμπιακό Χωριό του Μονάχου (Olympisches Dorf), όταν ολοκληρώθηκε το 1972 για να φιλοξενήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θεωρήθηκε από πολλούς «θαύμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής». Αυτό συνέβη κυρίως για δυο λόγους: Πρώτον, λόγω του στεγάστρου του Ολυμπιακού Σταδίου (Olympiastadion) που μοιάζει με τεράστια κουνουπιέρα και, δεύτερον, λόγω του Πύργου της Τηλεόρασης (Fernsehturm), ύψους τριακοσίων μέτρων περίπου, με την περιστρεφόμενη καφετέρια με θέα μέχρι τις Άλπεις.

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου φιλοξένησε πολλούς τελικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων. Και όπως θυμούνται όλοι οι παλιοί ποδοσφαιρόφιλοι, εδώ διεξήχθη και ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974 μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας. Με τη συμμετοχή θρυλικών ονομάτων των διάσημων ποδοσφαιριστών, γνωστούς σε όλους Γιόχαν Κρόιφ (Johan Cruyff) και Φραντς Μπέκενμπαουερ (Franz Beckenbauer).

Πράγματι, το γερμανικό ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλές και διαθέτει δυνατές ομάδες, καθώς και ποδοσφαιριστές. Συνοψίζοντας, τονίζουμε την υψηλή δυναμική της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας (Deutsche Fussballnationalmannschaft).

Σήμερα δεν διεξάγονται πλέον αγώνες εκεί. Όμως, αυτή η μικρή πολιτεία με τις όμορφες τεχνητές λίμνες και το πράσινο περιβάλλον που διαθέτει ελκύει τον κάθε επισκέπτη. Έτσι λοιπόν, είναι προσφιλής χώρος εκδρομών και διεξαγωγής υπαίθριων κονσέρτων, μόλις δεκαπέντε λεπτά από το κέντρο με το μετρό.

Τη σκυτάλη παρέλαβε το 2005 το Στάδιο Allianz-Arena που είναι επίσης ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το «Φουσκωτό Σκάφος» (Schlauchboot), όπως είναι το παρατσούκλι του, είναι έκτοτε η έδρα των δυο ομάδων του Μονάχου, της Μπάγιερν (Bayern München) και της Μονάχο 1860,και, ανάλογα με το ποια ομάδα το χρησιμοποιεί ως έδρα, αλλάζει και το χρώμα του «σκάφους».

Οι αξιοπρεπείς φαν του ποδοσφαίρου, ακόμα και εκτός από τα σύνορα της Γερμανίας, το θεωρούν υποχρέωσή τους, έστω και μια φορά, να το επισκεφθούν. Δεδομένου ότι το σύνολο των εγκαταστάσεων του σταδίου συνιστά έναν κόσμο αφιερωμένο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με διάφορα ιστορικά βίντεο που συγκινούν και ζωντανεύουν μνήμες ποδοσφαίρου.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι δίνονται τρισδιάστατες προβολές που συγκλονίζουν. Τελειώνοντας ο χώρος φιλοξενεί το μουσείο των ιστορικών ποδοσφαιρικών φανέλων και όχι μόνο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=wlDvs1CgwtU

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.