Χριστουγεννιάτικα γλυκά της Γερμανίας

Σχολές Καπάτου Χριστουγεννιάτικα γλυκά της Γερμανίας

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά της Γερμανίας είναι όλα παραδοσιακά.

Τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά της Γερμανίας είναι το Stollen, το Lebkuchen και τα μπισκότα Plätzchen.

Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις πιο σημαντικές γιορτές στις γερμανόφωνες χώρες. Δεν είναι μόνο η περίοδος του Advent, που διαρκεί ένα μήνα. Είναι και οι χριστουγεννιάτικες αγορές (Christkindlesmarkt), που δηλώνουν την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Στην πάροδο του χρόνου, δημιουργήθηκε και η σχετική παράδοση για τα γλυκά που συνοδεύουν αυτήν την εποχή.

Stollen

Στη βόρεια Γερμανία, η λέξη αυτή είναι θηλυκού γένους (die Stolle, πληθυντικός: die Stollen). Αντιθέτως, στη νότια Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία χρησιμοποιείται ως αρσενικό (der Stollen, πληθυντικός το ίδιο). Πρόκειται για ένα έδεσμα με παλιές ρίζες. Οι πρώτες αναφορές σε γραπτές πηγές, οδηγούν στον ύστερο 15ο αιώνα, στη Δρέσδη. Εκείνη την εποχή ήταν ένα απλό, νηστίσιμο αρτοσκεύασμα. Η κατανάλωση του Stollen περιοριζόταν στην προ-χριστουγεννιάτικη περίοδο της νηστείας. Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα εξελίχθηκε σε ένα παραδοσιακό κέικ. Ένα γλυκό ξεχωριστό και νοστιμότατο. Αν και είναι λίγο σκληρό έχει τη δική του ιδιαίτερη γεύση. Περιέχει βούτυρο, σταφίδες και ένα σωρό άλλα υλικά τα οποία μοσχοβολούν στο κόψιμο της πρώτης φέτας.

Στη Δρέσδη, την πατρίδα του Stollen, το δεύτερο Σάββατο του Advent, παρουσιάζεται στο κοινό ένα τεράστιο Stollen βάρους τριών χιλιάδων κιλών!

Lebkuchen  

Τα Lebkuchen είναι γνωστά σε πολλά μέρη της Γερμανίας, με διαφορετικά ονόματα. Τα πιο γνωστά είναι αναμφίβολα αυτά της Νυρεμβέργης (Nürnberger Lebkuchen). Η βάση των Lebkuchen είναι μια σκουρόχρωμη ζύμη που περιέχει πολλά μπαχαρικά. Πιο συγκεκριμένα: γλυκάνισο, πιπερόριζα (τζίντζερ), κάρδαμο, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, μπαχάρι και, φυσικά, κανέλα. Όλα αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνται στη σωστή δοσολογία και κάνουν τα Lebkuchen ιδιαίτερα αρωματικά, χωρίς όμως να τους δίνουν την αίσθηση του καυτερού. Τα Lebkuchen πλάθονται σε στρογγυλά σχήματα μήκους 10-15 εκατοστών και επικαλύπτονται με σοκολάτα ή άλλα είδη γλάσων. Αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των χριστουγεννιάτικων αγορών στη Γερμανία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=fm1WVXV53qs

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.