Τα πορτογαλικά της Βραζιλίας

Σχολές Καπάτου Τα πορτογαλικά της Βραζιλίας

Η Βραζιλία αποτέλεσε αποικία της Πορτογαλίας από το 1500 που ανακαλύφθηκε από τον Πέντρο Άλβαρες Καμπράλ, μέχρι την ανεξαρτησία της το 1822. Είναι η δέκατη οικονομία στον κόσμο και η μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Τα πορτογαλικά είναι η επίσημη γλώσσα της Βραζιλίας, από τον 18ο αιώνα. Διαδόθηκε στη χώρα από τους Πορτογάλους αποίκους, τον 16ο αιώνα.

Η βραζιλιάνικη εκδοχή της γλώσσας έχει φωνολογικές διαφορές από την πορτογαλική. Ομιλείται σχεδόν από όλον τον πληθυσμό και είναι η μόνη γλώσσα που χρησιμοποιείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη διοίκηση και στις διάφορες επιχειρήσεις.

Η πορτογαλική γλώσσα επηρέασε και την ιταλική : συγκεκριμένα στην τοπική διάλεκτο της Γένοβας, χρησιμοποιούνται πολλές πορτογαλικές λέξεις.

Η ίδια επιρροή συναντάται και στην κουζίνα, κυρίως όσον αφορά στην κατανάλωση μπακαλιάρου. Αυτό συνέβη γιατί οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί ήταν και οι δυο, λαοί της θάλασσας.

Βραζιλία, μια χώρα, χίλιες διαφορετικές χώρες μαζί, μοναδικές και ξεχωριστές.

Το Rio de Janeiro (το «ποτάμι του Ιανουαρίου») είναι πληθυσμιακά η δεύτερη κατά σειρά πόλη της Βραζιλίας μετά το Sao Paolo που αριθμεί 20.000.000 κατοίκους.

Μια τουριστική πόλη με διάσημες και ξεχωριστές παραλίες : Copacabana, Ipanema με το μεγάλο άγαλμα του Cristo Redentore. Είναι ένα από τα 7 θαύματα του μοντέρνου κόσμου, πάνω στο βουνό Corcovado.

Η πόλη έχει ένα μεγάλο δάσος (Tijuca) στο οποίο φτάνει κανείς με οδοντωτό σιδηρόδρομο. Η πόλη ονομάζεται la cidade Maravilhosa, λόγω της απεριόριστης φυσικής της ομορφιάς.

Η πρωτεύουσα της Βραζιλίας, η Brasilia, είναι μια πολύ μοντέρνα πόλη.

Το δάσος του Αμαζονίου με τα τροπικά δέντρα, με διάφορα είδη ζώων και πουλιών, αποτελεί τον πυρήνα ζωής για τον πλανήτη μας, τον πνεύμονα της γης.

Το Εθνικό Πάρκο (Parco Nazionale Lencois Maranhenses) αποτελεί επίσης ένα σημαντικό αξιοθέατο, με την άγρια φύση, τις λίμνες του, καθώς και τις εκτάσεις ερήμου.

Γενικά, ένα ταξίδι στη Βραζιλία, προσφέρει πολλές εκπλήξεις στον επισκέπτη, 365 ημέρες το χρόνο.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε τα πορτογαλικά και τα βραζιλιάνικα, με μεγάλη επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Ενημερωθείτε για τα τμήματα καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.