Η Ιταλία υπήρξε το λίκνο της Αναγέννησης

Σχολές Καπάτου Η Ιταλία υπήρξε το λίκνο της Αναγέννησης

Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού μας οργανισμού είναι η ποιοτική και βαθιά εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας. Θέτουμε όλες τις απαραίτητες βάσεις για την επιτυχία των σπουδαστών σε αυτό το πεδίο.

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει την γνωριμία του σπουδαστή με όλες τις πτυχές της γλώσσας. Μια πολύ βασική πτυχή της ιταλικής γλώσσας είναι αναμφισβήτητα ο πολιτισμός της Ιταλίας.

Είναι γνωστό πως πολύ μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς βρίσκεται συγκεντρωμένο στην ιταλική χερσόνησο.

Η Ιταλία υπήρξε το λίκνο της Αναγέννησης!

Πόλεις όπως η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Φερράρα, το Μιλάνο και η Βενετία υπήρξαν οι κοιτίδες του θαυμαστού αναγεννησιακού πολιτισμού. Τότε τίθεται για πρώτη φορά ο άνθρωπος ως κέντρο του κόσμου.

Κατά την περίοδο της Αναγέννησης οι τέχνες και τα γράμματα γνώρισαν τεράστια άνθιση.

Όλοι μένουμε με το στόμα ανοιχτό όταν αντικρίζουμε τα εκθέματα της ιταλικής αναγεννησιακής ζωγραφικής στα διάφορα μουσεία του κόσμου.

Ιταλοί ζωγράφοι όπως ο Ραφαήλ, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Leonardo da Vinci, o Tiziano, o Botticelli και πάρα πολλοί ακόμη άλλαξαν το ρου της παγκόσμιας τέχνης με τις πρωτοποριακές και θαυμαστές δημιουργίες τους.

Το θαύμα της Αναγέννησης επεκτείνεται επίσης στη γλυπτική και στην αρχιτεκτονική με ονόματα όπως ο Bramante, ο Brunelleschi, ο Donatello, ο Ραφαήλ και ο Μιχαήλ Άγγελος.

Ο άνθρωπος της Αναγέννησης είναι ένα ον πολυεδρικό που ανέπτυσσε τη δράση του σε πολλά επίπεδα. Έτσι, δεν μας ξενίζει ότι ένας ζωγράφος ήταν παράλληλα γλύπτης, αρχιτέκτονας, σκηνογράφος, λογοτέχνης, κατασκευαστής όπλων και πολλά άλλα.

Στις ιταλικές πόλεις της Αναγέννησης καλλιεργήθηκαν οι ουμανιστικές σπουδές που επανέφεραν στο φως τον πλούτο της λατινικής και αρχαίας ελληνικής γραμματείας, δίνοντας πνοή στο σύγχρονο θέατρο και σε νέα λογοτεχνικά είδη.

Στον πολιτισμό της Αναγέννησης οφείλονται πολλές πνευματικές, πολιτισμικές και τεχνολογικές καινοτομίες σε μετέπειτα εποχές που άλλαξαν την ιστορία της ανθρωπότητας.

Οι Σχολές Καπάτου θα χαρούν να σας φέρουν σε επαφή με αυτό το θαύμα που έλαβε σάρκα και οστά στην Ιταλία.

Στις σχολές μας ξεκινούν νέα τμήματα αρχαρίων ιταλικών. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.