Vucciria μία ιταλική λαϊκή αγορά

Σχολές Καπάτου Vucciria μία ιταλική λαϊκή αγορά

Μια πολύ γνωστή ιταλική λαϊκή αγορά, είναι η ονομαζόμενη Vucciria, που βρίσκεται στο Παλέρμο (Palermo) της Σικελίας.

Vucciria στη σικελική διάλεκτο σημαίνει φασαρία. Στα ιταλικά confusione . Σίγουρα η φασαρία δεν λείπει σε αυτό το ξεχωριστό μέρος της πόλης.

Η αγορά (Mercato di Vucciria) βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην ωραία παλιά συνοικία quartiere della Loggia. Η ονομασία προέρχεται από τη γαλλική λέξη boucherie, που σημαίνει κρεοπωλείο (macelleria).

Αρχικά, η αγορά χρησίμευε σαν σφαγείο καθώς και στην πώληση των κρεάτων. Μετέπειτα, έγινε αγορά ψαριών, διάφορων φρούτων και λαχανικών. Την ονόμασαν αρχικά Bucciria grande και κατόπιν, της έδωσαν τη σημερινή ονομασία, Vucciria.

Χαρακτηριστικό της είναι η ποικιλία των χρωμάτων, των αρωμάτων από τα διάφορα μπαχαρικά, της μυρωδιάς του ψαριού, των ήχων και της φασαρίας. Είναι διάσημη σε όλο το Παλέρμο, μαζί με την αγορά Ballarò, il Capo, il Mercato delle Pulci, Lattarini.

Η Vucciria είναι η πιο παλιά και πολυσύχναστη λαϊκή αγορά, που διαθέτει μεγάλη ποικιλία διαφόρων προϊόντων και λαχανικών. Οι τιμές είναι προσιτές για το βαλάντιο των κατοίκων. Εκεί μπορεί να βρει κανείς ονομαστές λιχουδιές, όπως κοκορέτσι (le stigghiole) που ψήνουν στο δρόμο, arancini με ρύζι, διάφορα panini κ.α.

Το βραδάκι, αλλάζει όψη και τιμά την ονομασία της, δηλαδή Vucciria. Εδώ και χρόνια, είναι ένα σημείο με πολλά κέντρα διασκέδασης που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο έως αργά τη νύχτα.

Οι κάτοικοι του Παλέρμο, όταν ξέρουν ότι μια ευχή δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, τότε αναφέρονται στην τοπική διάλεκτο λέγοντας: “i balati ra Vucciria un s’asciucanu mai” (το δάπεδο της Vucciria δεν θα στεγνώσει ποτέ). Το λένε αυτό γιατί οι πάγκοι της ψαραγοράς είναι πάντα νωποί από τον πάγο που λιώνει.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα από το 1983. Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών και τουρκικών, που ξεκινούν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ωράρια και τα προγράμματα σπουδών, μπορείτε να επικοινωνήσετε καθημερινά με τη γραμματεία της σχολής που σας εξυπηρετεί.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.