Σπουδές στην Ιταλία

Σχολές Καπάτου Σπουδές στην Ιταλία

Προετοιμασία για τις σπουδές στην Ιταλία

Μία καινούργια σχολική χρονιά αρχίζει και πολλοί απόφοιτοι λυκείου σκέφτονται να προετοιμαστούν κατάλληλα για να αρχίσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές στην Ιταλία. Φέτος, ένας σημαντικός αριθμός υποψηφίων φοιτητών κατευθύνθηκαν στη γειτονική Ιταλία για να αρχίσουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ΑΕΙ Ιταλίας. Συγκεκριμένα, σε πολλές σχολές αυτές τις μέρες έχουν αρχίσει ήδη τα μαθήματα και πολλοί νέοι ψάχνουν να βρουν να εγκατασταθούν στις διάφορες ιταλικές πόλεις που φιλοξενούν πανεπιστήμια. Τέλος, πολλοί από αυτούς τους υποψήφιους φοιτητές είναι σε αναμονή αποτελεσμάτων για να πληροφορηθούν σχετικά με την πόλη που θα τους φιλοξενήσει. Ευχόμαστε σε όλους μία καλή σχολική χρονιά και φυσικά, καλή προσαρμογή και κάθε καλό στη φοιτητική τους ζωή στην Ιταλία. Αξίζει να θυμίσουμε ότι, στο τέλος του Σεπτέμβρη και στις πρώτες μέρες του Οκτώβρη θα δημοσιευθούν από το ιταλικό Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα και η κατάταξη των εισαγωγικών τεστ για τις ακόλουθες Σχολές. Ιατρική και οδοντιατρική, κτηνιατρική, αρχιτεκτονική, παραϊατρικά επαγγέλματα, καθώς επίσης και η ιατρική στην αγγλική γλώσσα.

Σπουδές στην Ιταλία, ο προγραμματισμός των πανεπιστημίων έχει ήδη αρχίσει

Ωστόσο, μερικά πανεπιστήμια έχουν ήδη αρχίσει τον προγραμματισμό της εξεταστικής περιόδου για το σχολικό έτος 2019-2020. Επισημαίνουμε ότι μόνο μερικές σχολές πανεπιστημίων έχουν περιορισμό στον αριθμό εισακτέων. Όμως, συμβουλεύουμε όποιον επιθυμεί να ακολουθήσει αυτήν την επιλογή, να αρχίσει αρκετά γρήγορα την προετοιμασία της Ιταλικής γλώσσας. Ακόμα, να αρχίσει να κάνει συνεχείς επαναλήψεις στις γνώσεις του πάνω στα ειδικά μαθήματα της επιλεγμένης σχολής του. Στις Σχολές Καπάτου έχουν αρχίσει οι εγγραφές για τα τμήματα προετοιμασίας για σπουδές στην Ιταλία. Αναφερόμαστε σε ένα υπερεντατικό τμήμα διδασκαλίας ιταλικής γλώσσας. Το τμήμα αυτό, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε σπουδαστή να εξοικειωθεί με την ιταλική κουλτούρα. Επίσης, να μπορεί να επικοινωνεί στην ιταλική γλώσσα με ευκολία. Έτσι θα μπορεί να συμμετάσχει στην παρακολούθηση των πανεπιστημιακών μαθημάτων. Το τμήμα σχετικά με τις σπουδές στην Ιταλία συμπληρώνεται με τα ειδικά μαθήματα ορολογίας τα οποία διεξάγονται από καθηγητές με μεγάλη εμπειρία και με μητρική γλώσσα την ιταλική.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά. Για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, προσφέρονται στις Σχολές μας παιδικά τμήματα για την ιταλική, την κινεζική, την ισπανική και τη γερμανική γλώσσα. Με λίγες ώρες παρακολούθηση την εβδομάδα, έμπειρους καθηγητές, ευχάριστο κλίμα και επιλεγμένες μεθόδους διδασκαλίας, τα παιδιά θα ξεκινήσουν με τις καλύτερες βάσεις, για να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον τους. Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.