Ο  Paolo και η Francesca

Σχολές Καπάτου Ο  Paolo και η Francesca

Ο  Paolo και η Francesca και η ιστορία τους

Τον ΧΙΙΙ αιώνα στο Rimini, επαρχία της Emilia – Romagna, εξελίχθηκε μία ρομαντική ιστορία. Η ιστορία τους είναι παρόμοια με την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, έτσι όπως την αποδίδει ο Σαίξπηρ. Πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας είναι ο Paolo και η Francesca. Είναι δύο μορφές ερωτευμένων νέων που,  χάρη στον Dante, αποτέλεσαν πρόσωπα μίας αληθινής και παθιασμένης ιστορίας αγάπης.

Ο  Paolo και η Francesca σαν ήρωες, έχουν εμπνευστεί από δύο υπαρκτά πρόσωπα, τον Paolo Malatesta και τη Francesca.

Συγκεκριμένα, ο πλούσιος πατέρας της Francesca, ο Guido da Polenta, ήθελε να συγγενέψει με τους ευγενείς Malatesta του Rimini. Η οικογενεια, Malatesta είχε δύο γιους τον Gianciotto και τον Paolo. Ο πρώτος, ο Gianciotto, ήταν κουτσός. Ο δε δεύτερος ο Paolo ήταν πολύ όμορφος. Ήταν όμως παντρεμένος για πολιτικούς τότε λόγους. Έπρεπε όμως, να βρεθεί ένας τρόπος να παντρευτεί η Francesca τον Gianciotto.

Η εξαπάτηση της Francesca

Προκειμένου να πείσουν τη Francesca να δεχθεί το γάμο, την εξαπατούν. Πράγματι, την κάνουν να πιστεύει ότι ο σύζυγος που προορίζεται γι ‘αυτήν είναι ο Paolo. Έτσι, τον ερωτεύεται και συναινεί στο γάμο.  Μόνο την ημέρα του γάμου ανακάλυψε η Francesca την απάτη. Παρόλα αυτά, αναγκάστηκε να ζήσει με το γαμπρό που της επέβαλε η οικογένεια της. Όμως, σκεφτόταν διαρκώς τον όμορφο Paolo. Μάλιστα, μετά το γάμο, ο Paolo αρχίζει να ερωτεύεται τη νύφη του. Μάλιστα, μια φορά που ο Gianciotto έλειπε σε ταξίδι, οι δύο ερωτευμένοι ανταμώνουν και η μεγάλη τους αγάπη τους παρασύρει να αφεθούν στο πάθος τους. Όμως, ένας από τα αδέλφια τους ανακαλύπτει το μυστικό τους και ειδοποιεί αμέσως τον προδομένο σύζυγο ο οποίος επιστρέφει γρήγορα πίσω στοκάστροκαιτουςσκοτώνειμετοσπαθίτου.

Αυτή η τόσο τραγική και θλιβερή ιστορία, περιγράφεται από τον Dante Aligheri στους στίχους του έργου του, Divina Commedia.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.