Serra do Buçaco

Σχολές Καπάτου Serra do Buçaco

Serra do Buçaco της Πορτογαλίας

Σήμερα η στήλη μας θα μας ταξιδέψει στην Πορτογαλία. Η Serra do Buçaco είναι μια οροσειρά της ηπειρωτικής Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην περιοχή Bairrada. Απλώνεται σε μια έκταση 105 εκταρίων και έχει ύψος 549 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για περίπου 200 χρόνια, ήταν μια περιοχή εντελώς απομονωμένη.

Η Serra do Buçaco καλύπτεται από το μεγάλο εθνικό δάσος του Buçaco. Αυτό το δάσος ενέπνευσε τα έργα πολλών γενεών συγγραφέων της γειτονικής πόλης Coimbra.

Βασικά, το δάσος περιβάλλεται από πέτρινα τείχη, τα οποία του προσδίδουν μια χροιά μυστηρίου. Στη μέση του υψώνεται ένα παλατάκι κτισμένο σύμφωνα με τους κανόνες της παραδοσιακής πορτογαλικής αρχιτεκτονικής. Μάλιστα, η κατασκευή του τελειοποιήθηκε το 1907, μόλις τρία χρόνια πριν την κατάργηση της βασιλείας στη χώρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα παλάτι κτίστηκε στη θέση όπου παλιά βρισκόταν το μοναστήρι Santa Cruz. Πράγματι, το Convento de Santa Cruz do Buçaco κατεδαφίστηκε το 1834. Μόνο μερικά κελιά καθώς κι ένα κιόσκι έχουν απομείνει για να θυμίζουν την ύπαρξή του. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα μαγευτικό τόπο μέσα στη φύση, που εμπνέει συναισθήματα ρομαντισμού.

Η Serra do Buçaco είναι προστατευόμενος δρυμός. Μάλιστα, φιλοξενεί γύρω στα 700 διαφορετικά είδη φυτών. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν οι μεξικανικοί κέδροι, διάφορα εξωτικά φυτά και οι φοίνικες. Επίσης, το δάσος είναι γεμάτο από λιμνούλες και πηγές.

Εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στα διάφορα μονοπάτια του δάσους, όπως το Vale dos Fetos και το Fonte Fria. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει το υπέροχο τοπίο που συμπληρώνεται από τους κύκνους που κολυμπούν στις λίμνες. Η πρόσβαση στη Serra do Buçaco και στο πανέμορφο δάσος της είναι εύκολη. Πράγματι, εάν κάποιος ξεκινήσει από την Coimbra, μπορεί να επισκεφτεί την περιοχή μέσα σε μία ημέρα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.