Άγνωστες πτυχές της Κίνας

Σχολές Καπάτου Άγνωστες πτυχές της Κίνας

Άγνωστες πτυχές της Κίνας και του πολιτισμού της

Οι άγνωστες πτυχές της Κίνας είναι αυτό που θα μας απασχολήσει στο σημερινό μας άρθρο. Αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με στοιχεία του πολιτισμού της. Οι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα κινεζικών μαθαίνουν και αυτές τις άγνωστες πτυχές της Κίνας. Αυτό συμβαίνει για να κατανοήσουν, όσο γίνεται περισσότερο, αυτόν το μακρινό και διαφορετικό πολιτισμό.

Συγκεκριμένα, όταν μιλάμε για τις άγνωστες πτυχές της Κίνας, πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου, ότι πρόκειται για ένα έθνος που εκτείνεται σε, περίπου, 10 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Έτσι, ο πληθυσμός στην Κίνα αγγίζει περίπου το 1,5 δισεκατομμύριο (το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού).

Άρα πρόκειται για μια χώρα που είναι αδύνατο να την περιγράψουμε στο σύνολό της.

Άγνωστες πτυχές της Κίνας και ιδιαιτερότητες

Το πρώτο πράγμα που, ίσως, δε γνωρίζουμε για τους Κινέζους, έχει να κάνει με τα παντρεμένα ζευγάρια, τα οποία δε φοράνε βέρα. Το έθιμο του δαχτυλιδιού υπάρχει μόνο στους αρραβώνες, ενώ μετά τον γάμο η βέρα μπαίνει στο συρτάρι.

Επιπλέον, οι νύφες παραδοσιακά φοράνε κόκκινο νυφικό, το τυχερό χρώμα των Κινέζων. Ενώ τη μέρα του γάμου αλλάζουν περίπου τέσσερα ή πέντε φορέματα.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το άλμπουμ φωτογραφιών του ζευγαριού. Ξεκινούν να το ετοιμάζουν έως και τρεις μήνες πριν τον γάμο και θα χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει το σπίτι των νεόνυμφων.

Στην Κίνα το 8 είναι ο τυχερός αριθμός. Οι κωδικοί πολλών δημόσιων wi-fi περιέχουν τα επαναλαμβανόμενα 8 ψηφία και ο αριθμός τηλεφώνου 8888-8888 πωλήθηκε σε δημοπρασία 280.000$, στην κινέζικη αεροπορική εταιρεία Sichuan Airlines.

Τέλος, κάθε χρόνο το φθινόπωρο, πολλοί Κινέζοι με βούρτσες και σπρέι στα χέρια βάφουν λευκό το κάτω μέρος των κορμών των δέντρων. Αυτό το κάνουν για τρεις λόγους. Πρώτον, μειώνουν τις ζημιές που προκαλούνται από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Δεύτερον, απωθούν τα έντομα και τρίτον, καθιστούν τα όρια του δρόμου πιο ορατά τη νύχτα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.