Η καθημερινότητα των Κινέζων

Σχολές Καπάτου Η καθημερινότητα των Κινέζων

Η καθημερινότητα των Κινέζων και ο τρόπος ζωής τους

Η καθημερινότητα των Κινέζων παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους μαθητές των κινεζικών, αλλά και για όλον τον δυτικό κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί, ο τρόπος ζωής τους είναι αρκετά διαφορετικός στις αχανείς κινεζικές μεγαλουπόλεις, από ότι στις πόλεις της Δύσης.

Τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι το κύριο μέσο μετακίνησης, ειδικά στις μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο. Οι αναβάτες κυκλοφορούν χωρίς κράνος και, συχνά είναι τρεις (μαμά, μπαμπάς και παιδί). Στο Πεκίνο, για να αγοράσει κανείς ένα αυτοκίνητο, είναι απαραίτητο να πάρει μέρος σε ένα είδος «κλήρωσης», ώστε να «κερδίσει» την άδεια για να το αγοράσει. Αυτό γίνεται, λόγω του υπερπληθυσμού και της υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Έτσι, οι περισσότεροι κινούνται με τους δύο τροχούς, παρά το τσουχτερό κρύο τον χειμώνα (η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και στους -20°C). Για να προφυλαχθούν από το κρύο, τοποθετούν στα δίκυκλα αστεία καλύμματα χεριών και ποδιών, κάθε σχήματος και χρώματος.

Η καθημερινότητα των Κινέζων και κάποιες ακόμα συνήθειες

Τα ενοίκια στο Πεκίνο είναι πολύ ακριβά. Για ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια και μπάνιο, μιάμιση ώρα μακριά από το κέντρο, το μηνιαίο κόστος είναι, περίπου, 950€.

Αντίθετα, το φαγητό σε ένα εστιατόριο είναι πολύ φθηνό. Για ένα πλήρες γεύμα το κόστος είναι 2-3€, ενώ με 12€ τρώει κανείς πάπια (το παραδοσιακό τους πιάτο) στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης.

Οι Κινέζοι ζούνε μέσα από τα κινητά τηλέφωνα. Τα χρησιμοποιούν πάντα και παντού. Πράγματι, στην Κίνα δε χρησιμοποιούνται κάρτες και μετρητά. Τα πάντα τα πληρώνουν με το κινητό τους τηλέφωνο, μέσω του κωδικού QR των προϊόντων. Στα εστιατόρια κάθε πιάτο έχει τον κωδικό του. Το επιλέγουν με το κινητό, το πληρώνουν και μετά τους το σερβίρουν. Για αυτόν το λόγο, παντού υπάρχουν σταθμοί φόρτισης με τράπεζες ενέργειας (power bank),  όπου πληρώνοντας ένα μικρό ποσό, επαναφορτίζουν το κινητό τους οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα. Καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.