Εξετάσεις CELI Ιουνίου 2020

Oι εξετάσεις Celi κατά την  περίοδο Ιουνίου 2020.

Στο σημερινό μας άρθρο θα αναφερθούμε στις εξετάσεις Celi της ιταλικής γλώσσας κατά τη διάρκεια του κορονοϊού. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση, που κερδίσαμε οι καθηγητές και οι σπουδαστές των σχολών μας. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας (quarantena, στα ιταλικά) οι σπουδαστές επέδειξαν μεγαλύτερο ζήλο ως προς την εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας. Από τη μεριά μας εμείς οι καθηγητές τους ενθαρρύναμε ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις του επιπέδου Celi 3. Τα αποτελέσματα της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου ανακοινώθηκαν στις 20 Αυγούστου. Το ποσοστό επιτυχίας των σπουδαστών μας άγγιξε το 90%! Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που αντάμειψε τους κόπους όλων μας και μας παροτρύνει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας δυναμικά. Αξίζει τον κόπο όμως να κάνουμε μερικές σημαντικές παρατηρήσεις ως προς τα πλεονεκτήματα που παρείχαν τα μαθήματα ιταλικών online. Όπως για παράδειγμα, την αποτελεσματικότητα της  χρήσης του chat (l’ uso della chat) για τη γλωσσική κατανόηση και τη σύνδεση προτάσεων (competenza linguistica del collegamento di frasi). Συγκεκριμένα, απεδείχθη χρήσιμο για τον καθηγητή το να μπορεί να βλέπει ταυτόχρονα όλες τις απαντήσεις των σπουδαστών και να αντιλαμβάνεται άμεσα τα προβλήματα και τα λάθη τους. Η πλατφόρμα online ήταν ιδιαίτερα λειτουργική, γιατί έδινε στον καθηγητή τη δυνατότητα ανταλλαγής εικόνων (link) με μεγάλη ευκολία. Από τη μεριά τους οι σπουδαστές μπορούσαν να κατανοήσουν τη χρησιμότητα του chat και να αξιολογήσουν τα λάθη τους.

Εξετάσεις CELI στην περίοδο του κορονοϊού

Κλείνοντας, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, μπορούμε πάντα να δίνουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας και να επιτυγχάνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Καλή σχολική χρονιά, λοιπόν, και καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους και τους σπουδαστές μας.  

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά. Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.    
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.