Η κινέζικη Πρωτοχρονιά 中国新年

Η κινέζικη Πρωτοχρονιά 中国新年

Η κινέζικη Πρωτοχρονιά 中国新年 είναι η σημαντικότερη γιορτή στην Κίνα. Σε αντίθεση με την Πρωτοχρονιά του Δυτικού κόσμου, η κινέζικη δεν γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, καθώς το κινέζικο ημερολόγιο είναι σεληνιακό.  Η ημερομηνία εορτασμού της συμπίπτει  με τη δεύτερη νέα σελήνη μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Για το 2021 η ημερομηνία αυτή είναι η 12η Φεβρουαρίου και οι Κινέζοι σε όλο τον κόσμο υποδέχονται τη χρονιά του βουβαλιού. Σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο, κάθε έτος αντιστοιχεί σε ένα ζώο τα οποία εμφανίζονται με την εξής σειρά: Αρουραίος, Βουβάλι, Τίγρης, Κουνέλι, Δράκος, Φίδι, Άλογο, Τράγος, Πίθηκος, Κόκορας, Σκύλος, Γουρούνι. Ο θρύλος λέει ότι κάποτε ο Βούδας κάλεσε όλα τα ζώα να τον συναντήσουν την κινέζικη Πρωτοχρονιά. Όμως, πήγαν μόνο  αυτά τα 12. Έτσι, ο Βούδας έδωσε σε κάθε χρόνο το όνομα ενός από αυτά τα ζώα για να τα ευχαριστήσει. Η κινέζικη πρωτοχρονιά είναι παραδοσιακά οικογενειακή γιορτή. Διαρκεί δύο εβδομάδες με αποκορύφωμα τη γιορτή των φαναριών, η οποία φέτος θα είναι στις 26 Φεβρουαρίου. Ο εορτασμός περιλαμβάνει ρίψη πυροτεχνημάτων, γιατί ο θόρυβος πιστεύεται ότι διώχνει τα κακά πνεύματα. Παντού κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα το οποίο συμβολίζει τη φωτιά και διώχνει την κακοτυχία. Το εορταστικό τραπέζι περιλαμβάνει πιάτα με βάση το ψάρι και το κοτόπουλο. Η κινέζικη γλώσσα ανοίγει έναν κόσμο πολύ διαφορετικό, ποτισμένο με ξεχωριστές παραδόσεις.

Ποια ζώα θα υποδεχτούν οι Κινέζοι τις επόμενες χρονιές

  • 2022:1 Φεβρουαρίου (Έτος της Τίγρης 虎年)
  • 2023:22 Ιανουαρίου (Έτος του Κουνελιού 兔年)
  • 2024:10 Φεβρουαρίου (Έτος του Δράκου 龙年)
  • 2025:29 Ιανουαρίου (Έτος του Φιδιού 蛇年)
  • 2026:17 Φεβρουαρίου (Έτος του Αλόγου 马年)
  • 2027: 12 Φεβρουαρίου (Έτος του Τράγου 羊年)
  • 2028:26 Ιανουαρίου (Έτος του Πίθηκου 猴年)
  • 2029:13 Φεβρουαρίου (Έτος Κόκορα 鸡年)
  • 2030:3 Φεβρουαρίου (Έτος του Σκύλου 狗年)
  • 2031: 23 Ιανουαρίου (Έτος του Γουρουνιού 猪年)
  • 2032:11 Φεβρουαρίου (Έτος του Αρουραίου 鼠年)

 Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά . Παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου. Αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT,οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook και ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, κινεζικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.