Η κρατική βιβλιοθήκη της Βαυαρίας

Σχολές Καπάτου Η κρατική βιβλιοθήκη της Βαυαρίας

Η κρατική βιβλιοθήκη της Βαυαρίας είναι ένα πολύ μεγάλο και επιβλητικό κτήριο. Είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Γερμανίας, μετά από τη βιβλιοθήκη του Βερολίνου.

Στα σκαλιά της Κρατικής Βιβλιοθήκης της Βαυαρίας (Bayerische Staatsibliothek, «Stabi» στην τοπική αργκό) βρίσκονται τα αγάλματα από την ελληνική αρχαία ιστορία. Η κρατική βιβλιοθήκη της Βαυαρίας κοσμείται με αγάλματα. Συγκεκριμένα, με τα αγάλματα του ποιητή Ομήρου, του ιστορικού Θουκυδίδη, του φιλοσόφου Αριστοτέλη και του ρήτορα Ιπποκράτη. Η παρουσία των αγαλμάτων παραπέμπει στο πνεύμα του Ιστορισμού που κυριαρχούσε στην Ευρώπη την εποχή της ίδρυσής της. Η κρατική βιβλιοθήκη της Βαυαρίας ιδρύθηκε το 1832.

Η αρχιτεκτονική της βασίζεται στην τέχνη της ιταλικής Αναγέννησης.

Εκτός από τα αναρίθμητα, γενικού ενδιαφέροντος βιβλία, διαθέτει ξεχωριστές συλλογές (Sammlungen) με σπάνιο αρχειακό υλικό. Σχετικά με τη Συλλογή των Ιστορικών Εκδόσεων (Historische Drucke) αναφέρουμε ότι είναι διαθέσιμα στον ερευνητή βιβλία από την έναρξη της τυπογραφίας, δηλαδή από τα μέσα του 15ου αιώνα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης, ο αριθμός των εκδόσεων πριν το 1850 φτάνει το ένα εκατομμύριο περίπου. Ανάλογο πλούτο, απ’ όλες τις γωνιές της υφηλίου, διαθέτουν και οι συλλογές της Αρχαιότητας (Altertum), της Ασίας (Asien), των Χαρτών (Karten), των Χειρογράφων (Handschriften) και τόσα άλλα που πλαισιώνουν τη βιβλιοθήκη.

Σήμερα η κρατική βιβλιοθήκη της Βαυαρίας θεωρείται μία από τις πλουσιότερες βιβλιοθήκες του κόσμου. Με πάνω από δέκα εκατομμύρια βιβλία συνολικά, σε όλες τις γλώσσες. Τέλος, ένα μέρος του αρχειακού υλικού έχει ήδη ψηφιοποιηθεί και είναι διαθέσιμο για έρευνα ακόμα και online.

Καθημερινά οι αίθουσες φιλοξενούν 3.000 άτομα. Στην αίθουσα ανάγνωσης, η οποία είναι ανοιχτή όλες τις ημέρες, είναι προς χρήση του κοινού 130.000 τόμοι βιβλίων.

Στην αίθουσα των περιοδικών διατίθενται προς ανάγνωση 18.000 τρέχοντα τεύχη.

Επίσης, από τις αποθήκες της βιβλιοθήκης οι αναγνώστες έχουν δυνατότητα να συμβουλεύονται οποιοδήποτε βιβλίο επιθυμούν. Η συχνότητα υπολογίζεται στους 1.500 τόμους ημερησίως.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι. Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=Y5TIc-XrzTg

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.