Η Απαγορευμένη πόλη

Σχολές Καπάτου Η Απαγορευμένη Πόλη

Η Απαγορευμένη Πόλη είναι ένα σύμπλεγμα κτιρίων το οποίο κατασκευάστηκε για τον αυτοκράτορα της Κίνας. Αναφέρεται ως η πιο παλιά κατασκευή σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα σύνολο 800 κτιρίων, τα οποία είναι πολύ καλά διατηρημένα.

Η «Απαγορευμένη Πόλη» παρουσιάζει μια εξαίρετη αρχιτεκτονική της παραδοσιακής Κίνας.

Για το λόγο αυτό, από το 1987 ανήκει στην Εθνική Κληρονομιά της Unesco. Συγκεκριμένα, έχει ενταχθεί ως ένα από τα πέντε πιο σημαντικά κτίρια του κόσμου, μαζί με το παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία, το Buckingham Palace στη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης, το Λευκό Οίκο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς και το Κρεμλίνο στη Ρωσία.

Η «Απαγορευμένη Πόλη» βρίσκεται στην καρδιά της κινεζικής πόλης του Pechino και κτίστηκε στην περίοδο από το 1406 έως το 1420. Φιλοξένησε 24 αυτοκράτορες της δυναστείας Ming (1368-1644) και Qing (1644-1911).

Αναφέρουμε ότι, για ένα διάστημα 500 χρόνων δεν επιτρεπόταν η είσοδος στην πόλη.

Η ονομασία «Απαγορευμένη Πόλη» είναι η μετάφραση του κινέζικου ονόματος Zijin Cheng. Κυριολεκτικά σημαίνει «μωβ απαγορευμένη πόλη». Το μωβ παραπέμπει στον πολικό αστέρα, ο οποίος σύμφωνα με την κινεζική αστρολογία, ήταν η κατοικία του Ουράνιου Αυτοκράτορα.

Η «Απαγορευμένη Πόλη», ήταν αντίστοιχα η κατοικία του γήινου αυτοκράτορα. Ο όρος «Απαγορευμένη» αναφέρεται στο γεγονός ότι κανείς δεν μπορούσε να μπει ή να φύγει από την πόλη, χωρίς την άδεια του αυτοκράτορα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=2PzF4lV0EtI

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.